2012-03-22 22:27:04
Φωτογραφία για Ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας προειδοποιεί το Ισραήλ για ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν
Ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας Thomas de Maiziere δήλωσε ότι η κλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα του τελευταίου ‘’δεν θα είναι για το καλό του Ισραήλ’’.

Ο Γερμανός υπουργός σε χθεσινή του συνάντηση στο Βερολίνο με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ehud Barak, συζήτησαν για την αυξανόμενη ένταση στην Μέση Ανατολή που έχει ως αίτιο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

‘’Το να αποδεχτούμε ένα «πυρηνικό Ιράν» είναι αδιανόητο και απαράδεκτο τόσο σε εμάς όσο και στον υπόλοιπο κόσμο’’ δήλωσε ο Barak σε κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο Barak σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα ήμασταν όλοι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι αν ξυπνούσαμε ένα πρωί και βλέπαμε την ιρανική ηγεσία να εγκαταλείπει το πυρηνικό της πρόγραμμα εξαιτίας των κυρώσεων. (…) Αλλά είμαστε ρεαλιστές και αρκετά ώριμοι ώστε να καταλάβουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί και να προετοιμάσουμε μία εναλλακτική λύση».


O Γερμανός υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «συμμερίζεται την ανησυχία του Ισραήλ ως προς τη συνέχιση των πυρηνικών προγραμμάτων του Ιράν καθώς και των πιθανών στρατιωτικών του βλέψεων». Η ημερήσια διάταξη της γερμανο-ισραηλινής συνάντησης περιελάμβανε σκληρές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ υπό τη σκιά ενδεχόμενων πολιτικών κυρώσεων.

«Είμαστε αλληλέγγυοι στην αγωνία του Ισραήλ για την διασφάλιση της εθνικής του ακεραιότητας. Αυτό είναι το μήνυμα της γερμανίδας καγκελαρίου που διαβιβάζω σήμερα», δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ο Γερμανός υπουργός Άμυνας.

Ο Maiziere δήλωσε ότι το Ιράν προφανώς αναζητά την δυνατότητα δημιουργίας πυρηνικών όπλων, και αυτή η πρόθεση θα πρέπει να αποτραπεί. Όμως τόνισε ότι θα πρέπει να επικρατήσει η σύνεση, καθώς μία κλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης ενέχει τεράστιους κινδύνους για το Ισραήλ, την περιοχή της Μέσης Ανατολής καθώς και πολλά κράτη.
pentapostagma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ