2012-11-10 14:56:05
Φωτογραφία για Ιταλοί καρδιολόγοι πειραματίζονταν σε ασθενείς τους!
Εννέα καρδιολόγοι συνελήφθησαν στην Πάρμα και τη Μόντενα της βόρειας Ιταλίας με την κατηγορία ότι εφάρμοζαν πειραματικές θεραπείες σε ασθενείς δίχως άδεια και χωρίς να... τους ενημερώνουν προκειμένου να ελέγξουν τη λειτουργία διαγνωστικών μηχανημάτων.

Οι γιατροί ουσιαστικά χρησιμοποίησαν τους ασθενείς ως πειραματόζωα εν αγνοία τους, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Μόντενα, οι γιατροί δωροδοκούνταν από εταιρείες που παράγουν συγκεκριμένα διαγνωστικά μηχανήματα μέσω μη κερδοσκοπικών εταιριών που λειτουργούσαν ως «βιτρίνες».

«Οι εξετάσεις παρουσίασαν προβλήματα, αφού κάποια από τα μηχανήματα αποδείχθηκαν ελαττωματικά, αλλά οι ασθενείς δεν το έμαθαν ποτέ» μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

Oι γιατροί χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματα των πειραμάτων αυτών για δημοσιεύσεις που βελτίωσαν την φήμη τους στην επιστημονική κοινότητα και διευκόλυναν την σταδιοδρομία τους.


Οι εισαγγελείς και οι καραμπινιέροι της Μόντενα άρχισαν έρευνα σχεδόν ένα χρόνο πριν αφότου έλαβαν καταγγελίες από οργανώσεις καταναλωτών σύμφωνα με τις οποίες οι παράνομες αυτές ιατρικές εξετάσεις μπορεί να συνέβαλαν στον θάνατο δυο ασθενών σε πολυκλινική της Μόντενα.

Ο Τζοβάνι Καπάσο του σώματος των καραμπινιέρων δήλωσε ότι οι γιατροί κατηγορούνται για διαφθορά, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεση, εξαπάτηση του εθνικού συστήματος υγείας και εκτέλεση μη εγκεκριμένων πειραματικών θεραπειών.

Ο ένας συνελήφθη και οι υπόλοιποι τέθηκαν σε κατ” οίκον περιορισμό, σύμφωνα με το Associated Press.

Απαγορεύτηκε, επίσης, σε 12 εταιρείες η συνδιαλλαγή με στο εθνικό σύστημα υγείας λόγω συμμετοχής τους στο σκάνδαλο.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ