2012-11-10 15:53:04
Φωτογραφία για Διερεύνηση του θανάτου Ιρανού μπλόγκερ ζητούν οι ΗΠΑ
Η αμερικανική διπλωματία ζήτησε χθες να διεξαχθεί έρευνα, για το θάνατο ενός ιρανού ακτιβιστή-μπλόγκερ, ο οποίος συνελήφθη... στα τέλη Οκτωβρίου, στην Τεχεράνη. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι από τις εκθέσεις προκύπτει πως οι ιρανικές αρχές βασάνισαν και σκότωσαν στη διάρκεια ανάκρισης στη φυλακή, τον μπλόγκερ και ακτιβιστή, Σατάρ Μπεχεσχτί», κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νιούλαντ.

Σύμφωνα με διάφορες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και στελεχών της αντιπολίτευσης του Ιράν, ο Δρ Μπεχεσχτί πέθανε στο κέντρο κράτησης Καχριζάκ, κοντά στην Τεχεράνη, όπου ήταν κρατούμενος για περισσότερο από μία εβδομάδα .

«Ο Μπεχεσχτί συνελήφθη, καθώς εξέφραζε τις πολιτικές του απόψεις στο διαδίκτυο. Απαιτούμε από την ιρανική κυβέρνηση, να ερευνήσει τη δολοφονία, ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της σύλληψης, των βασανιστηρίων και του θανάτου του Μπεχεχστί και να διακοπεί αμέσως η παρενόχληση της οικογένειάς του», ανέφερε η Βικτόρια Νιούλαντ. Για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «ο Μπεχεσχτί είναι ένα από τα χιλιάδες θύματα της βίαιης καταστολής και της παραβίασης των θεμελιωδών ελευθεριών, από την ιρανική κυβέρνηση».


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Πέμπτη, ότι προχωρούν στη λήψη νέων κυρώσεων κατά του Ιράν, αυτή τη φορά με στόχο τον υπουργείο Συγκοινωνιών και το υπουργείο Πολιτισμού, για τη λογοκρισία που ασκούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια μια σειρά κυρώσεων κατά του Ιράν. Η Ουάσιγκτον, η οποία διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με την Τεχεράνη από το 1980, καταγγέλλει, επίσης, τακτικά την κατάσταση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες στο Ιράν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ