2012-11-10 16:11:02
Φωτογραφία για Ο καφές αράμπικα ενδέχεται να μην υπάρχει μέχρι το 2080
Σύμφωνα με έρευνα του Royal Botanic Gardens στη Βρετανία και αιθιόπων ειδημόνων, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PloS One, ο καφές αράμπικα ενδέχεται να εξαφανιστεί μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα, εξαιτίας... της κλιματικής αλλαγής. 

 Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ποικιλία καφέ αποτελεί περίπου το 60% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής. Όπως αναφέρει η Le Monde, oι ερευνητές πραγματοποίησαν εξομοίωση των συνθηκών βάσει της ποσότητας των αερίων του θερμοκηπίου καθώς και της εκτιμώμενης αύξησης της θερμοκρασίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μέχρι το 2080, η παγκόσμια παραγωγή του αράμπικα ενδέχεται να μειωθεί μεταξύ 38 και 99,7%. Ο καφές χρειάζεται τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν οι σπόροι, οι οποίοι ευδοκιμούν μεταξύ 19 και 25°C . 

Όταν υπάρχει άνοδος της θερμοκρασίας, επηρεάζεται η φωτοσύνθεση των φυτών και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεραίνονται τα δέντρα. «Η εξαφάνιση της ποικιλίας Αράμπικα είναι ένα τρομακτικό και ανησυχητικό ενδεχόμενο» τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας, Aaron Davis.
lifo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χαθηκαμε και σας περιμενουμε
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χαθηκαμε και σας περιμενουμε
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ