2012-11-10 23:53:03
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Ελλάδα χώρα δημοκρατίας και πολιτισμού
30 χρόνια με σύμμαχο την Ε.Ε. σκαρφιστήκαμε τα πάντα για να σκοτώσουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα, με το αζημίωτο φυσικά. Τώρα που πρέπει να κάνουμε πράξη τη φράση τα αγαθά κόποι κτώνται , το κακομαθημένο σύστημα συνεχίζει με το αζημίωτο πάλι να υπερασπίζεται και να θέτει σε εφαρμογή προτάσεις που δεν θα φέρουν ποτέ ανάπτυξη παρά μόνο νούμερα δημοσιονομικού ελέγχου που θα μας δίνουν τη δυνατότητα να πάρουμε ακόμα μια δόση. Τα εργασιακά και δημοσιονομικά μέτρα που έχουν παρθεί σκοτώνουν και το τελευταίο υγιές κομμάτι της οικονομίας. Τα μόνα χρήματα που θα εισάγει η Ελλάδα θα είναι προς ξεπούλημα της ίδιας. Η εισροή μαύρου χρήματος θα αυξηθεί, το Ελληνικό σύστημα θα παραμείνει διεφθαρμένο και δεν θα υπάρξει ποτέ οικονομική ανάπτυξη. Δεν είμαι οικονομολόγος αλλά πιστεύω ότι ο μόνος δρόμος για μια αξιόλογη προσπάθεια ανάπτυξης είναι 1) να δοθούν χρήματα στη βιομηχανική και αγροτική επιχειρηματικότητα στα πλαίσια Ευρωπαϊκού ανταγωνισμού χωρίς να θίγονται οι εξαγωγές των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών , 2) παράλληλα να εφαρμοστούν μέτρα που θα αφορούν μόνο το κομμάτι αποπληρωμής του χρέους (χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού, επιμήκυνση ίσως και σβήσιμο μέρος παλαιού χρέους) και 3) να επενδύσουμε στην τεχνογνωσία, στην παιδεία και στην δικαιοσύνη
. Τέλος τα λεφτά των δανειστών θα επιστρέφονται σύμφωνα με το ρυθμό ανάπτυξης της Ελλάδας. Με αποτέλεσμα όσο περισσότερο στηρίζουν την ιδέα για μια ενωμένη Ευρώπη τόσο πιο γρήγορα θα αποπληρωθεί το χρέος προς σε αυτούς. Για τη σωστή εφαρμογή των μέτρων πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο σώμα που θα αποτελείται κυρίως από πρόσωπα νέας γενιάς. Ένα σώμα που θα μιλάει τη γλώσσα του λαού και αμόλυντη από προσωπικά συμφέροντα θα έχει μοναδικό σκοπό την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής του πολίτη. Πιστεύω στη νέα γενιά αυτού του τόπου που μεν είναι απελπισμένη αλλά περιμένει στη γωνία για να κάνει την δική της επανάσταση, για να γράψει ιστορία. Καθοδηγούμενη μόνο από αγνές, δημοκρατικές σκέψεις για την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Ένα σώμα-κόμμα-οργάνωση που δεν θα ανήκει σε κανέναν από τους πολιτικούς χώρους που γνωρίζουμε. Ένα σώμα καθαρό που θα χρειαστεί ίσως να ονομάζεται Ελλάς για να αφυπνίσει τα καλύτερα και τα προσδόκιμα από όσους το στελεχώσουν και θα αντιπροσωπεύει ότι και το όνομά του.

Ελλάδα χώρα δημοκρατίας και πολιτισμού. Ελλάδα χώρα ανεξαρτησίας και ελευθερίας. Ελλάδα χώρα συνεργασίας και ευημερίας. Ελλάδα χώρα διαφάνειας και δημιουργίας.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
AΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
AΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ