2012-11-11 00:00:09
Φωτογραφία για Β. Ντούλες: Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας ξεπουλάει τα Ορθόδοξα μοναστήρια
Την άποψη του ΚΕΑΔ στα θέματα σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων είχε την ευκαιρία να εκφράσει σήμερα ενώπιον της αλβανικής βουλής ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής κ. Βαγγέλης Ντούλες ως ανταπάντηση στα όσα είπε ο Αλβανός ΥΠΕΞ κ. Παναρίτι απαντώντας σε σχετική επερώτηση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ .Στην σχεδόν 20λεπτη ομιλία του ο κ. Ντούλες αναφέρθηκε στην ανάγκη θεσμοθέτησης ενιαίου νόμου για το σύνολο των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων, καθότι, όπως επεσήμανε, υπάρχει τεράστια κενά στην υλοποίηση του ήδη υπάρχοντος πλαισίου.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες κατηγόρησε χθες το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας για ξεπούλημα των Ορθόδοξων μοναστηριών της χώρας.

"Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η θρησκευτική κοινότητα, όπως όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που διεκδικούν περιουσίες. Δεν έχει την ίδια αξία ένα θρησκευτικό ιερό αντικείμενο με ένα τετραγωνικό μέτρο γης ή κήπου
. Πόσο μάλλον όταν οι εγκαταστάσεις που το Υπουργείο Άμυνας βγάζει προς ιδιωτικοποίηση ανήκουν σε θρησκευτικές κοινότητες, και έχουν την μορφή μοναστηριών. Σήμερα είναι η ίδια η πολιτεία η οποία δημοπρατεί τις πρώην περιουσίες των θρησκευτικών κοινοτήτων, που είχαν κρατικοποιηθεί βίαια από το άθεο κομμουνιστικό καθεστώς", δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες στο Αλβανικό κοινοβούλιο, ενώ ζήτησε να μπει τέλος στην εθνικιστική ρητορική ορισμένων πολιτικών δυνάμεων κατά της Ελληνικής Μειονότητας.

Ο Ντούλες ανέλυσε ένα προς ένα τα προβλήματα που προκύπτουν απ΄τα κενά του νόμου και επεδίωξε να υιοθετηθεί μια συγκεκριμένη νομοθεσία για την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, χωρείς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα διότι η αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών Έντμοντ Παναρίτι ήταν ότι ο νόμος αυτός είναι πλήρης και ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία ανάγκη για ειδικούς νόμους.

Ενώ συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ χαρακτήρισε ως αποτυχημένη την απογραφή που διενεργήθηκε από το Αλβανικό κράτος τονίζοντας την ωμή καταπάτηση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού, για τον λόγο αυτό δέχτηκε την έντονη αντίδραση και την φραστική επίθεση του βουλευτή του τσάμικου κόμματος PDIU, Ντάσαμιρ Ταχίρι. "Με τις τροπολογίες μας τα έχεις; Πήγαινε ρε στην Ελλάδα, εκεί όπου ανήκεις", δήλωσε ο Ταχίρι.
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ