2012-11-11 01:19:05
Φωτογραφία για «Όσα λέει η αντιπολίτευση θα φέρουν πείναι και δυστυχία»
«Θα ήταν πραγματικά κρίμα να μετατραπεί η Ελλάδα σε Ιφιγένεια για να παραδειγματιστούν ορισμένοι ''άτακτοι'' στην ευρωζώνη και να φυσήξει ούριος άνεμος στην Ευρώπη»... τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο των συζητήσεων για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, απάντησε και στα σχόλια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη, ο οποίος έκανε λόγο για «τέλος εκείνων που ψήφισαν το μνημόνιο αντίστοιχο με εκείνο του πρέσβη των ΗΠΑ στην Λιβύη».

«Από την μια εμείς που αναγνωρίζουμε τα λάθη του παρελθόντος και μοχθούμε για να τα διορθώσουμε και από την άλλη αυτοί που θεωρούν ότι η πεπατημένη που μας έριξε στο γκρεμό είναι ο δρόμος που πρέπει να συνεχίσουμε. Από τη μια εμείς που παρουσιάζουμε με νηφαλιότητα την πραγματικότητα και τα δεδομένα που αντιμετωπίζουμε και από την άλλη όσοι διαστρεβλώνουν την εικόνα, αποκρύπτοντας τους κινδύνους και τα διακυβεύματα της εποχής, υιοθετώντας μισαλλόδοξες, αλλά συνάμα γελοίες κραυγές περί ειδικών δικαστηρίων και λυντσαρισμάτων. Δεν τους φοβόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας.


Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. «Τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην εφημερίδα Die Zeit προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό. Απειλεί τους επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, ενώ πρόσφατα μας προέτρεψε να ακολουθήσουμε το δρόμο της Αργεντινής. Θα πρέπει να έχει μετανιώσει».

«Σε κανέναν δεν είναι εύκολο να ψηφίζει τα μέτρα, αλλά κανείς δεν πρότεινε βιώσιμη εναλλακτική λύση γιατί δυστυχώς δεν υπάρχουν. Όσα λέει η αντιπολίτευση θα φέρουν στην χώρα δυστυχία , πείνα και άτακτη χρεοκοπία».

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι ήδη «έχουμε επιτύχει τα 2/3 της απαιτούμενη δημοσιονομικής προσαρμογής», ενώ δεσμεύτηκε για «επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% το 2016, μετά την ευόδωση επιμήκυνσης σε 4 έτη αντί για 2».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ