2012-11-11 13:12:38
Φωτογραφία για Ε.Βενιζέλος: «Η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο»
Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο είχε το βράδυ του Σαββάτου στο γραφείο του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι επαφές που θα έχει η ελληνική κυβέρνηση στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα, η ψήφιση του Προϋπολογισμού τα μεσάνυχτα της Κυριακής και η διαφαινόμενη καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Για το θέμα αυτό το Βερολίνο παραμένει αμετακίνητο, με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δηλώνει ότι το εάν και πότε η Αθήνα θα λάβει την επόμενη δόση της οικονομικής ενίσχυσης, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ελληνική κυβέρνηση.

Με δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνει μήνυμα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στους Ευρωπαίους εταίρους, τονίζοντας ότι «η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο».

«Τώρα χρειαζόμαστε την άμεση και ειλικρινή ανταπόκριση των εταίρων μας προκειμένου να αλλάξει το διεθνές κλίμα. Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αμφιθυμία, αυτή τη στιγμή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν λειτουργεί μόνο εναντίον της Ελλάδας αλλά και εναντίον άλλων χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής και της Ευρωζώνης συνολικά» αναφέρει.


Απευθυνόμενος στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μικροκομματικού ή συγκυριακού υπολογισμού.

«Πρέπει να κλείσει αυτή η δραματική φάση της δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα στην εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, δηλαδή στην εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας» καταλήγει.

Πάντως, το Βερολίνο εξακολουθεί να τηρεί σκληρή στάση έναντι της Αθήνας με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δηλώνει ότι το εάν και πότε η Αθήνα θα λάβει την επόμενη δόση της οικονομικής ενίσχυσης, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ελληνική κυβέρνηση.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Die Welt και ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο που πιθανώς θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, ο κ. Σόιμπλε είπε: «Αυτό το ερώτημα θα πρέπει να το απευθύνετε στους Έλληνες συναδέλφους μου και όχι στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών».

«Κανείς στη ζώνη του ευρώ είναι αντίθετος με την ιδέα της αποδοχής της πληρωμής της επόμενης δόσης, αλλά μόνο όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις» πρόσθεσε, σημειώνοντας: «Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όλα τα μέρη γνώριζαν τις προθεσμίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλοι στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά δεν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να είναι υπό πίεση».
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ