2012-11-11 13:49:05
Φωτογραφία για Ηλικιωμένοι στο έλεος αδίστακτων στην Κρητική ύπαιθρο
Ο εφιάλτης παραμονεύει στα χωριά της Κρητικής υπαίθρου, μόλις πέσει το σκοτάδι. Άνθρωποι ηλικιωμένοι, που ζουν μόνοι τους, εκτός από τη μοναξιά, έχουν να... αντιμετωπίσουν και τον τρόμο των "χτυπημάτων" από αδίστακτους ληστές, φαινόμενο που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην ενδοχώρα του νησιού. Άνθρωποι που μέχρι πριν από μερικά χρόνια άφηναν το κλειδί τους έξω από την πόρτα, ζώντας σε ένα περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας, πλέον ... διπλοκλειδώνουν, αλλά ακόμα και έτσι δεν γνωρίζουν αν το πρώτο φως της ημέρας θα τους βρει ζωντανούς.

Τους τελευταίους μήνες, μικρά χωριά της Κρήτης έχουν μπει στο στόχαστρο ληστών που εισβάλουν στα σπίτια ηλικιωμένων, τους χτυπούν, τους ληστεύουν και εξαφανίζονται χωρίς να γίνουν από κανέναν αντιληπτοί, καθώς σε αυτά τα χωριά οι τοπικές κοινωνίες είναι κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι και δεν κυκλοφορεί κανείς αργά τη νύχτα.

Τα ξημερώματα, της Παρασκευής, ένα ακόμη περιστατικό ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα των "χτυπημάτων" αδίστακτων ληστών εναντίων ηλικιωμένων
. Άγνωστοι, φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στην περιοχή του Μαρουλά, στο Ρέθυμνο. Οι δύο δράστες, φαίνεται πως γνώριζαν ότι ο 64χρονος με την 68χρονη σύζυγο του, ζουν μόνοι στο σπίτι. Κρατώντας μαχαίρι τους απείλησαν και άρπαξαν από τους ηλικιωμένους 150 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα.

Η τοπική ΕΛΑΣ παρακολουθεί προβληματισμένη τα αυξανόμενα περιστατικά, ωστόσο αδυνατεί να αντιδράσει καθώς η δύναμή της δεν αρκεί για την αστυνόμευση των απομακρυσμένων χωριών του νησιού. Είναι αυτά τα χωριά που οι ληστές βάζουν στο στόχαστρο. Από την άλλη, οι τοπική κοινωνία είναι ανάστατη καθώς τα περιστατικά εναντίων απροστάτευτων ηλικιωμένων ανθρώπων πληθαίνουν στην ενδοχώρα της Κρήτης.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ