2012-11-11 14:21:02
Φωτογραφία για Έρευνα για το αγγελούδι που έσβησε στο χειρουργείο
Η ένορκη διοικητική εξέταση που είναι σε εξέλιξη στο ΠΑΓΝΗ αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση θανάτου του μόλις 11 μηνών βρέφους, για τα τυχόν ιατρικά λάθη που έκοψαν πρόωρα το νήμα της ζωής στο ...αγγελούδι που έσβησε στο χειρουργικό κρεβάτι. Την ώρα που ο ιατροδικαστής κάνει λόγω για ξεκάθαρα ιατρικά λάθη στο πρώτο χειρουργείο και ο παιδοχειρουργός υπερασπίζεται τον εαυτό του τονίζοντας ότι ακολούθησε το ιατρικό πρωτόκολλο, τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται μέσα στα επόμενα 24ωρα. Η ΕΔΕ που διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου προχωράει με ... πρωτόγνωρα γρήγορους ρυθμούς, καθώς η εντολή είναι η υπόθεση να ξεκαθαρίσει άμεσα.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Σημαντικό ρόλο στο πόρισμα, αναμένεται να παίξει και η ιατροδικαστική έρευνα. Ο ιατροδικαστής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή πως ο θάνατος του βρέφους προήλθε από ιατρικό λάθος. Όπως επεσήμανε ο ίδιος, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από περιτονίτιδα μετά από χειρουργική επέμβαση.


Τι λέει ο παιδοχειρουργός

Απαντώντας στις κατηγορίες της οικογένειας που κάνουν λόγο για ιατρικό λάθος και οι οποίες επιβεβαιώνονται από τα συμπεράσματα της νεκροψίας νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής Μανώλης Μιχαλοδημητράκης ο ίδιος ο παιδοχειρούργος αναφέρει:

Πιστεύω ακράδαντα ότι έκανα το καθήκον μου που είναι γνωστό σε όλη της περιφέρεια της Κρήτης, χειρουργώντας εκατοντάδες παιδιά με άριστα αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος ότι έχω τηρήσει όλους τους απαραίτητους όρους της ιατρικής επιστήμης σχετικά με το περιστατικό. Σέβομαι τον πόνο των γονέων και να είστε σίγουροι ότι συμπάσχω και εγώ για το ατυχές περιστατικό. Θα απαντήσω στα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου, στους συναδέλφους μου, στην κοινή γνώμη, στον ιατρικό σύλλογο και στη δικαιοσύνη. Είμαι πεπεισμένος στο τέλος ότι θα δικαιωθώ.

To χρονικό

Πριν προλάβει να συμπληρώσει ένα χρόνο το νήμα της ζωής κόπηκε για το άτυχο μωράκι με τους γονείς του να καταγγέλουν τραγικά ιατρικά λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το αγοράκι υποβλήθηκε σε τρεις απανωτές επεμβάσεις (εισήχθη για εγχείρηση βουβωνοκήλης) μέσα σε λίγες μόνο ημέρες ενώ ξεψύχησε το βράδυ της Κυριακής από περιτονίτιδα στη ΜΕΘ αφού προηγουμένως είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς στην διάρκεια του τελευταίου χειρουργείου. Οι τραγικοί γονείς του αγοριού κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή ότι ο θάνατος του παιδιού τους προήλθε από λάθη του χειρούργου που είχε αναλάβει την υπόθεση δηλώνοντας αποφασισμένοι να κινήσουν γη και ουρανό προκειμένου να τιμωρηθεί.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ