2012-11-11 14:25:17
Φωτογραφία για Πάτρα: Στο παλιό λιμάνι το Νορβηγικό πλοίο Nordic Explorer - Ξεκινούν οι έρευνες για το πετρέλαιο - Παρών ο Υπουργός Περιβάλλοντος
Ιστορική χαρακτηρίζει τη σημερινή μέρα για τη χώρα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, σε δηλώσεις του νωρίτερα, λόγω την έναρξης των ερευνών για τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το ερευνητικό πλοίο της νορβηγικής PGS έφθασε σήμερα το πρωί στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, κοντά στο ύψος του επιβατικού σταθμού. To πλοίο θα κάνει τις σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης.

Στο λιμάνι έφτασαν γύρω στη 1 και ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος και ο πρώην υφυπουργός περιβάλλοντος και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης. Τους υποδέχτηκαν στελέχη της Νορβηγικής Εταιρείας P.G.S. και αυτή την ώρα ολοκληρώνεται η ξενάγησή τους στο πλοίο.

Για μια πολύ σημαντική μέρα κάνουν λόγο ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ευαγγελος Λιβιεράτος και ο πρώην Υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης. Το πλοίο θα αποπλέυσει από το λιμάνι της Πάτρας το απόγευμα, κατευθυνόμενο στον χώρο των ερευνών.

Φωτό και πληροφορίες από thebest
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ