2012-11-11 16:16:02
Φωτογραφία για Αφιέρωμα στον Αρχάγγελο της Κρήτης
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στα πλαίσια των παράλληλων δραστηριοτήτων του θα παρουσιάσει σε συνεργασία με την ομάδα «ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» μία μουσική παράσταση-αφιέρωμα στο ...Νίκο Ξυλούρη, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και ώρα 9 το βράδυ. Ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στον «Αρχάγγελο της Κρήτης» που χάραξε με τις ερμηνείες του τη μουσική αλλά και πολιτική ιστορία της Ελλάδας φέρνουν με σεβασμό μαζί τους οι «ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» στη φετινή μουσική τους παράσταση.

17 τραγουδιστές και μουσικοί θα παρουσιάσουν μια σκηνοθετημένη μουσική παράσταση γεμάτη μνήμες, με την ερμηνεία τραγουδιών του Ανωγειανού Ψαρονίκου, του Νίκου Ξυλούρη. Η παράσταση «Ήτανε μια φορά ... κι έμεινε για πάντα» παρουσιάστηκε στη Σαντορίνη (22 και 23 Αυγούστου), την Αθήνα (13 και 14 Οκτωβρίου) ενώ στο Ρέθυμνο θα παρουσιαστεί στις (11, 12 και 13 Νοεμβρίου). Οι «ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» είναι μια ομάδα νέων μουσικών και τραγουδιστών από όλη την Κρήτη. Δημιουργήθηκε το 2005 από μια ιδέα του Σταμάτη Κραουνάκη και υλοποιήθηκε από την Αντιγόνη Αραμπατζόγλου.


Στόχος είναι η σπουδή του τραγουδιού, η εισαγωγή καινούριων ερμηνευτικών τρόπων, ο πειραματισμός και η δημιουργία ενός καινούριου τοπίου στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας. Σημαντικές στιγμές υπήρξαν η σύμπραξη με το "ΤΡΙΦΩΝΟ" σε μια μεγάλη συναυλία στα πλαίσια του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου, η συνεργασία μαζί τους στο νέο δίσκο της ΛΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, με αποκορύφωμα τη συναυλία με τον ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ τον Αύγουστο του 2009. Έκτοτε έχουν παρουσιάσει ένα εκτενές αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι (2009-2010), την παράσταση «Μια κιβωτός τραγούδια» (2011) και το φετινό αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη.

Πληροφορίες: Γραφεία Θεάτρου (Νικ. Φωκά 5-τηλ. 2821044256)

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ