2012-11-11 16:19:41
Φωτογραφία για Τραγωδία στον Μαραθώνιο: Νεκρός 55χρονος δρομέας
Ένα θλιβερό συμβάν σημειώθηκε στον 30ό Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς ένας 59χρονος αθλητής έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άτυχος άνδρας, δρομέας των 10 χιλιομέτρων, υπέστη καρδιακό επεισόδιο την ώρα που βρισκόταν όχι στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αλλά στο γηπέδου Εθνικού γυμναστικού συλλόγου που βρίσκεται δίπλα. Μόλις τον εντόπισαν άντρες του ΕΚΑΒ, τον μετέφεραν άμεσα στον Ευαγγελισμό διασωληνωμένο όμως ήταν ήδη αργά και απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Λεπτομέρειες για την ταυτότητά του δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ:

 «Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει τη βαθιά του λύπη γιατί ένας δρομέας των 10 χιλιομέτρων, πολύ μετά τον τερματισμό στον αγώνα και ενώ είχε φύγει από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και τελικά απεβίωσε μετά τη διακόμισή του στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Ο άτυχος δρομέας τερμάτισε στον αγώνα στις 10.07 π.μ
. Για το περιστατικό ενημερώθηκε τόσο το κέντρο επιχειρήσεων Μαραθωνίου από τους ραδιοερασιτέχνες συνεργάτες μας, όσο και το ΕΚΑΒ, στις 10.48 π.μ. Το περιστατικό έτυχε άμεσης φροντίδας από το γιατρό της διοργάνωσης και από κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στον "Ευαγγελισμό"». Λίγο αργότερα, εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», για τον θάνατο του 59χρονου μαραθωνοδρόμου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να σώσουν τον 59χρονο μαραθωνοδρόμο, ο οποίος διακομίστηκε με κινητή μονάδα- ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, περίπου στις 11:30, ο ασθενής απεβίωσε.

 Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Μ. Θεοδώρου, ο 59χρονος διακομίστηκε με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, συνοδεία γιατρού, από την περιοχή του Εθνικού Κήπου και έφθασε στο νοσοκομείο, ενώ ήταν ήδη διασωληνωμένος μέσα στο ασθενοφόρο.

Ο άνδρας που έτρεχε στη διαδρομή των δέκα χιλιομέτρων εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τοποθέτησαν βηματοδότη και προσπάθησαν να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.                                                                                                     onsports   
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ