2012-11-11 18:38:05
Φωτογραφία για Σανίδα σωτηρίας αναζητεί ο Δήμος Λευκωσίας
Ο Δήμος της πρωτεύουσας αναζητεί σανίδα σωτηρίας προκειμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει των δύσκολων οικονομικά ημερών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, καυτηριάζει καταστάσεις και εξηγεί γιατί ο Δήμος Λευκωσίας, ήταν ανέτοιμος να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «αντί να θωρακίσουμε τις μικρές οικονομίες των δήμων συνεχίζαμε να αυξάνουμε αλόγιστα τα λειτουργικά τους έξοδα με αποτέλεσμα σήμερα να καλούμαστε να διαχειριστούμε μια κατάσταση με πολύ χειρότερες παραμέτρους». Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης όπως δηλώνει, είναι η δεινή οικονομική θέση, στην οποία έχουν βρεθεί οι δήμοι, με ορατό ακόμα και για τον Δήμο Λευκωσίας, τον κίνδυνο στάσης πληρωμών.

Παρόλα αυτά, επισημαίνει, το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα από μια σειρά δραστικών μέτρων, στοχεύει στη μείωση των ανελαστικών εξόδων. Χαρακτηρίζει ως «σχέδιο τομής», το σχέδιο αφυπηρέτησης εργατικού δυναμικού στον δήμο, το οποίο θα εξοικονομήσει τα επόμενα χρόνια σημαντικό ποσό χρημάτων.

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος τονίζει την ανάγκη για περαιτέρω απεξάρτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική Κυβέρνηση, αλλά θεωρεί και αναγκαία την επένδυση σε μεγάλα έργα, προκειμένου να επέλθει ανάκαμψη.

Δηλώνει κατηγορηματικά ότι, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, όλα τα έργα του δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα υλοποιηθούν, όπως δεσμεύθηκε προεκλογικά…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ