2012-11-11 19:05:03
Φωτογραφία για Αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα από τη Σαλαμίνα στη Κρήτη για μεγάλη άσκηση αεράμυνας στο Πεδίο Βολής
Ξεκίνησε η προετοιμασία για την πραγματοποίηση της μεγάλης διακλαδικής άσκησης αεράμυνας ''Δικέφαλος Αετός'' στο πεδίο βολής Κρήτης με την αναχώρηση των αρματαγωγών του... ΠΝ έμφορτα με τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα από την ναυτική βάση της Σαλαμίνας για την Κρήτη.

Πρόκειται για μία μείζονος σημασία μετακίνησης σημαντικών οπλικών συστημάτων δια θαλάσσης και αποτελεί την "πρόβα τζενεράλε", ουσιαστικά μία σπάνια ευκαιρία για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο να ασκηθούν στην χρήση των πυραυλικών αυτών συστημάτων, αλλά και στην διαδικασία ταχείας μεταφοράς τους στα νησιά και ανάπτυξης τους.

Η άσκηση «Δικέφαλος Αετός» πρόκειται να συμπεριλάβει την χρήση αντιαεροπορικών συστημάτων και από τα τρία Όπλα. Πιο συγκεκριμένα στην άσκηση θα συμμετάσχουν αντιαεροπορικά συστήματα Patriot PAC-3, αλλά και το ιπτάμενο ραντάρ EMB-145H ΑΣΕΠΕ για έγκαιρη προειδοποίηση και έλεγχο από πλευράς ΠΑ, τα συστήματα ΤΟR-M1, ΜΙΜ-23Β Improved Hawk και SA-8B OSA/AKM από τον Στρατό και τέλος των πυραύλων Sea Sparrow RIM-7 και ESSM από τις μονάδες του Στόλου.


Τα στρατεύματα θα συγκεντρωθούν στο Στρατωνισμό του NAMFI έχοντας πλήρη πολεμική εξάρτηση και την Δευτέρα το πρωι αρχίζει το Τακτικό σενάριο με την εκτέλεση βολών στο χώρο εκτοξεύσεως σε ιπτάμενους στόχους με σενάρια προσβολής !

Τη όλη άσκηση θα την παρακολουθήσει ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος απο αίθουσα επιχειρήσεων του πεδίου βολής

Την Τακτική κίνηση για κατάληψη του Χώρου την εγκατάσταση αλλά και όλες της ετοιμασίες και την εκτέλεση των βολών την αντίδραση του προσωπικού θα αξιολογηθεί απο το την Ομάδα αξιολογήσεων του ΠΒΚ που απο τις χώρες χρήστες τους Πεδίου Βολής και ειναι Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ τοποθετημένοι για αυτόν ακριβώς το στόχο!
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ