2012-11-11 22:38:04
Φωτογραφία για Μιχαλολιάκος: Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε πραξικόπημα
Την αντίδρασή του για την έκταση που παίρνουν τα λεγόμενα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε πως το κόμμα του δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε κανενός είδους πραξικόπημα, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε θέσει «κόκκινες γραμμές» στο μνημόνιο στους τομείς της εθνικής άμυνας και της δημόσιας τάξης.

«Εμείς στη Χρυσή Αυγή, είμαστε εθνικιστές, αντικαπιταλιστές και αντιμαρξιστές. Δηλώνουμε πως η Γερμανία σκάβει και η ίδια το λάκκο στον οποίο θα πέσει» παρατήρησε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής υποβάθμισε τον κίνδυνο από μια ενδεχόμενη έξοδο απ' το ευρώ: «Τι είναι η δραχμή και μιλάμε για «συμμορία της δραχμής»; Καταραμένη λέξη; 4.000 χρόνια εθνικής ιστορίας είχαμε χωρίς το ευρώ. Αν το δίλημμα είναι «ευρώ ή δραχμή» να το συζητήσουμε. Αν το δίλημμα είναι «ευρώ ή Ελλάδα», εμείς οι εθνικιστές είμαστε με την Ελλάδα (…) Και ο νεολογισμός του «οικονομικού πατριωτισμού», είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Δηλαδή εσείς είστε οι οικονομικοί πατριώτες και εμείς του «όχι» είμαστε οι οικονομικοί προδότες; Τα περί σωτηρίας της πατρίδος, ως μόνιμη επωδός και κρεσέντο δεν πείθουν κανέναν».


Τέλος, ο κ. Μιχαλολιάκος υπενθύμισε παλαιότερη πρόταση της Αριστεράς, για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την καταψήφισή της - μαζί με το ΛΑΟΣ. «Γιατί δεν εξετάζετε ποιες είναι οι διεθνείς τιμές για τα δημόσια έργα, για τα εξοπλιστικά προγράμματα, τις προμήθειες των νοσοκομείων - και πόσο στοίχισαν στην Ελλάδα; Αυτοί που τα έφαγαν, δεν είναι φαντομάδες: Εδώ βρίσκονται και κυριαρχούν.» τόνισε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ