2012-11-12 00:40:06
Φωτογραφία για Μετριοπαθής ιεροκήρυκας ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Συρία
Ο σεΐχης Άχμαντ Μοάζ αλ Χατίμπ, ένας μετριοπαθής ιερωμένος, εξελέγη απόψε ως πρόεδρος του νέου Εθνικού Συνασπισμού στον οποίο έχουν ενταχθεί οι περισσότερες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο αλ Χατίμπ, 52 ετών κατάγεται από τη Δαμασκό και έφυγε από τη Συρία πριν από περίπου τρεις μήνες, καθώς συνελήφθη από τις τοπικές αρχές δύο φορές, μετά την απαρχή της εξέγερσης εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τον Μάρτιο του 2011.

Τα αντιπολιτευόμενα κινήματα κατέληξαν σήμερα στην Ντόχα του Κατάρ σε συμφωνία για την ίδρυση του «Εθνικού Συριακού Συνασπισμού των Δυνάμεων της Αντιπολίτευσης και της Επανάστασης» προκειμένου να συντονίσουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στο καθεστώς του Σύρου προέδρου.

Η ίδρυση του Συνασπισμού ήταν καρπός επίμοχθων διαπραγματεύσεων μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης κυρίως επειδή το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο (CNS) φοβόταν ότι θα περιθωριοποιηθεί με μια τέτοια ενέργεια. Υπό αραβική και διεθνή πίεση το CNS αποδέχθηκε το Σάββατο την ένωση όλων των κινημάτων υπό την «ομπρέλα» του Εθνικού Συνασπισμού, με απώτερο στόχο να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας της αντιπολίτευσης ενάντια στο συριακό καθεστώς.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ