2012-11-12 01:09:48
Φωτογραφία για 167 ΝΑΙ στην κυβέρνηση
Με 167 ΝΑΙ, 126 ΟΧΙ, 4 "Παρών" και μια απουσία η ελληνική βουλή υπερψήφισε τον προϋπολογισμό και στην ουσία παρείψε νέα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση(υπήρξαν και ορισμένες διαφοροποιήσεις σε επιμέρους κονδύλια των υπουργείων).

Τα χρήματα της δόσης θα έρθουν έγκαιρα. Τα 31 δισεκ. θα έρθουν στο ακέραιο και με το παραπάνω, τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του επί του κρατικού προϋπολογισμού ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, στέλνοντας μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι οι θυσίες αυτές θα είναι οι τελευταίες, και ότι οι αδικίες θα αρχίσουν να επανορθώνονται μόλις βγούμε από τα ελλείμματα.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε σφοδρή κριτική «στο λόμπι της δραχμής», και σε όσους, πριν, έλεγαν ότι δεν έπρεπε να πάρουμε το δάνειο και τώρα «εύχονται» να μην πάρουμε τα χρήματα. Ενώ αυτοί αμφισβητούν εάν τα χρήματα θα έρθουν, εγώ παλεύω για το παραπάνω, είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι είναι τα υπολείμματα της οπισθοδρόμησης και των συντεχνιών, που καταρρέουν, και τόνισε ότι έχει και ένα όριο η καλλιέργεια της απελπισίας.


«Από αύριο γυρίζω κεφάλαιο. Δεν θα περιμένω τις επενδύσεις θα τις κυνηγήσω και έξω και μέσα. Προτεραιότητας μας» ανάφερε, «ολοκληρώνοντας τη μάχη για το δάνειο, να ξεκινήσουμε τη μάχη για την ανάκαμψη. Λύσεις αναζητούμε και λύσεις δίνουμε. Σφάλματα εντοπίζαμε και τώρα τα διορθώνουμε. Μεταρρυθμίσεις προωθούσαμε και μεταρρυθμίσεις υλοποιούμε».

Επίσης, δήλωσε αποφασισμένος να καταργήσει τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής. «Όλοι εκτιμούμε το έργο των υπαλλήλων της Βουλής. Εδώ εκπροσωπούμε όμως την κοινωνία. Ας αναρωτηθούμε, τι μας ζητάνε; Να εξαιρέσουμε κάποιους από τις θυσίες ή να μοιράσουμε τις θυσίες ώστε να αποκαταστήσουμε αδικίες και να θεμελιώσουμε δικαιώματα όχι σκανδαλώδη προνόμια. Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνουν κάποιοι», είπε ο πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε ποιοι θεωρούν δίκαιο οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν οκταπλάσιο εφάπαξ.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ