2012-11-12 07:48:28
Φωτογραφία για Τίμησαν τη μνήμη του 286ΜΤΠ
Τρισάγιο και δέηση στη μνήμη των πεσόντων και αγνοούμένων του 286 Μηχανοκινήτου Τάγματος Πεζικού τελέστηκαν το πρωί στο μνημείο των ηρώων στη Λευκωσία. Παρόντες συγγενείς και συμπολεμιστές των ηρώων του τάγματος.

Φόρο τιμής απέτισαν σήμερα πολιτεία συναγωνιστές και συγγενείς στους πεσόντες και αγνοούμενους μαχητές του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού. Το ηρωικό τάγμα πολέμησε με νύχια και με δόντια τον πάνοπλο τουρκικό στρατό αφήνοντας στο πεδίο των μαχών δώδεκα από τους άνδρες του ενώ άλλων είκοσι οκτώ η τύχη αγνοείται μέχρι και σήμερα.

Το πρωί τελέστηκε τρισάγιο για τους πεσόντες και αναπέμφθηκε δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων χοροστατούντος του μητροπολίτη Κερύνειας Χρυσόστομου.Το τάγμα είχε κληθεί να εξαλείψει το προγεφύρωμα του τουρκικού στρατού ανήμερα της εισβολής, και ακριβώς έξω από τον Κοντεμένο εντοπίστηκε από τον εχθρό. Τέσσερα μαχητικά αεροπλάνα το βομβάρδισαν ανελέητα αποδεκατίζοντας το.Τίποτα όμως δεν ήταν δυνατό να σταματήσει τα ηρωικά παλικάρια.

Την πολιτεία εκπροσώπησε ο υπουργός δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά ο οποίος υπηρέτησε στο τάγμα και είχε τραυματιστεί στις μάχες.Ο πρόεδρος του συνδέσμου συγγενών αιχμαλώτων και αγνοημένων Νίκος Σεργίδης αναφέρθηκε στα προσκόμματα που προβάλλει η Τουρκία στην ανεύρεση των αγνοουμένων μας.Ο πρόεδρος του συνδέσμου επιζώντων 286 ΜΤΠ εξήρε τη θυσία των συμπολεμιστών του. Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνων και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.
InfoGnomon
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ