2012-11-12 08:51:01
Φωτογραφία για Σαμαράς: Εγκαιρα η δόση και με το παραπάνω
Με 167 ναι, 128 όχι, 4 «παρών» και με έναν βουλευτή απόντα, υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2013.«Με ακόμα μεγαλύτερη ενότητα κάναμε σήμερα το δεύτερο αποφασιστικό βήμα» δήλωσε μετά την υπερψήφιση ο πρωθυπουργός. «Από εδώ και πέρα, ανάκαμψη και ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) ενώ τον καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Διαφοροποιήθηκαν ένας βουλευτής της ΝΔ, και δύο της ΔΗΜΑΡ ενώ ένας ακόμα βουλευτής της απουσίαζε από την ψηφοφορία. Οι διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητοι βουλευτές Μιχάλης Κασσής και Θεόδωρος Παραστατίδης καταψήφισαν, ενώ "παρών" δήλωσαν οι Μάρκος Μπόλαρης, Άντζελα Γκερέκου, Γιάννης Κουτσούκος καθώς και ο Μίμης Ανδρουλάκης που έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

Όχι σε όλα, πλην των δαπανών της Προεδρίας ψήφισαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Πάρις Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης ενώ απουσίαζε από τη ψηφοφορία ο Γιάννης Πανούσης. Όχι στα έξοδα του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ο διαγραφείς από τη ΝΔ ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης.


Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Σολδάτος ψήφισε ναι σε όλα, και "παρών" στα κονδύλια των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωση για δόση, μήνυμα στους δανειστές

Η προηγηθείσα συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος:

Εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν είστε ούτε το σήμερα ούτε το χθες. Είστε τα υπολείμματα της οπισθοδρόμησης και των συντεχνιών που καταρρέουν, κ. Τσίπρα. Δεν φέρατε άνεμο αλλαγής. Παλαιοκομματισμό φέρατε, από ένα κόμμα ασύντακτο, γεμάτο διαιρέσεις, χωρίς κανένα πρόγραμμα, καμιά απολύτως λύση. Αλλαγή και μπουλούκ ασκέρ δεν πάνε μαζί. Ευτυχώς που ο κόσμος σας άκουσε. Ευτυχώς που κατάλαβε ποιο είναι το πρόγραμμα σας. (...) Θα το πω με δυο λόγια για όποιους με ακούνε. Όποιος περνάει το κατώφλι του γραφείου σας είναι «ναι σε όλα» κι όταν έρχεστε εδώ πέρα είναι «όχι σε όλα». Το πιο εύκολο πρόγραμμα που υπάρχει, κ. Τσίπρα, έχετε διαλέξει».

Στηλίτευσε τον ΣΥΡΙΖΑ για δύο πρόσφατες τοποθετήσεις που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων: «Τις τελευταίες ημέρες είδα κάποιους να απειλούν επενδυτές και υπουργούς με ειδικά δικαστήρια, με δολοφονίες και λιντσάρισμα ακόμα. Τι προσπαθούν να κάνουν; Να μας τρομάξουν; Αυτά δεν μας προκαλούν φόβο αλλά θλίψη. Εμείς τους θέλουμε όλους μαζί μας στην αναγέννηση της χώρας», είπε ο Πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταδημαγωγεί με τον πόνο του λαού.

Διαβεβαίωσε για την έγκαιρη καταβολή της δόσης των 31 δισεκατομμυρίων: «Θα έρθουν, κ. Τσίπρα, στο ακέραιο και με το παραπάνω. Και για αυτό το «παραπάνω» παλεύω συνεχώς. Κάποιοι εδώ μέσα αμφισβητούν το αν θα έρθουν. Εγώ παλεύω για το «παραπάνω». Τα λεφτά θα τα πάρουμε! Κι ας προεξοφλείτε κάποιοι σήμερα το αντίθετο.Δεν περιμένω να ζητήσει κανένας συγγνώμη, σε λίγες μέρες, όταν θα τα πάρουμε. Πρώτη φορά είδα τέτοιο φανατισμό αρχηγού Ελληνικού κόμματος στο να μην πάρουν τα λεφτά οι Έλληνες, να έχουμε πρόβλημα στην οικονομία. Αυτο είναι πρωτόγνωρο, πρωτόφαντο.

Εστειλε μήνυμα στους δανειστές ότι η Ελλάδα εξεπλήρωσε όσα της ζητήθηκαν και ότι πλέον είναι η σειρά τους να ανταποκριθούν: «Η Ελλάδα έκανε αυτά που της ζητήθηκαν κι αυτό ομολογείται απ' όλους. Τώρα ήλθε η ώρα των δανειστών να κάνουν κι εκείνοι αυτά που δεσμεύτηκαν. Και θα το κάνουν»

Υποσχέθηκε εναργέστερες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες: «Από αύριο γυρίζω κεφάλαιο. Δεν θα περιμένω τις επενδύσεις θα τις κυνηγήσω και έξω και μέσα. Ολοκληρώνοντας τη μάχη για το δάνειο, να ξεκινήσουμε τη μάχη για την ανάκαμψη»

Φάνηκε αποφασισμένος να προχωρήσει στην κατάργηση των προνομίων που καταλογίζονται στους υπαλλήλους της Βουλής: «Σας ρωτώ και μου αρέσει η ευθεία γραμμή: είναι λογικό οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν εφ' άπαξ… 8 φορές μεγαλύτερο από αυτό των δημοσίων υπαλλήλων; Γι' αυτό καθιερώθηκε η αυτονομία της Βουλής; Για να πληρώνει οκταπλάσιο εφ' άπαξ; Για να θωρακιστεί η Δημοκρατία καθιερώθηκε και σ' αυτό επιμένουμε. Φυσικά δεν πρόκειται να παραβιαστεί το Σύνταγμα. Ασφαλέστατα, το Αυτοδιοίκητο της Βουλής είναι απόλυτα σεβαστό. Και θα παραμείνει. Για σκεφθείτε: Και η Δικαιοσύνη δεν έχει το αυτοδιοίκητο; Αλλά οι μισθοί και οι συντάξεις των δικαστών καθορίζονται από την κυβέρνηση. Ασφαλώς οι δικαιολογημένες υπερωρίες των υπαλλήλων της Βουλής είναι απολύτως σεβαστές. Αλλά η Πολιτεία, κυρίες και κύριοι, θα αποφασίζει για τα οικονομικά τους. Όλοι εκτιμούμε το έργο των υπαλλήλων της Βουλής. Όπως εκτιμούμε και το έργο πολλών άλλων λειτουργών του δημοσίου: των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των δικαστικών, των δασκάλων, των πανεπιστημιακών, των γιατρών. Που όλοι τους υφίστανται περικοπές… Όταν, λοιπόν, η χώρα είναι βυθισμένη σε ελλείμματα κι όταν γίνονται περικοπές σε όλους, πώς είναι δυνατό κάποιοι να εξαιρούνται;», είπε ο πρωθυπουργός που έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει στην κατάργηση των προνομίων.

Τσίπρας: Κατάργηση με ένα νόμο όλων των μέτρων λιτότητας

«Η μόνη εναλλακτική και σωτήρια πρόταση, είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όπως ακριβώς τα ψηφίσατε προχθές, όλων των μέτρων λιτότητας που εξαθλιώνουν την κοινωνία» ανέφερε στην καταληκτική συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2013, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας παράλληλα, πως οι πιστωτές χρησιμοποιούν την «υπάκουη» παρούσα ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να περάσουν ό,τι προλάβουν, πριν την λαϊκή έκρηξη που αναπόφευκτα και σύντομα θα έρθει.

«Πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφική λιτότητα και τότε να κάτσουμε επί ίσοις όροις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Γιατί τότε ναι, - θα υπάρξει διαπραγμάτευση! Για συνολική ευρωπαϊκή λύση, αναδιάρθρωση του χρέους, και αποπληρωμή του εναπομείναντος χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, όπως ακριβώς συνέβη με την Γερμανία το '53» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση είναι το κλειδί για να βγούμε απ' την κρίση, αλλά ένα τέτοιο σχέδιο αδυνατείτε να πραγματοποιήσετε».

Τι θα γίνει, εάν οι πιστωτές δεν καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν δεν συνεχίσουν την χρηματοδότηση; «Το διευκρινίσαμε προεκλογικά: Αλλαγές στη φορολογία που θα ισοσκελίσουν δημόσια έσοδα και δαπάνες - αλλά ακόμα και αν αιφνιδιαζόμασταν, τα μέτρα που θα λαμβάναμε θα ήταν ύψους 2,5 δις και όχι 13,5 δις. Αλλά τέτοια μονομερής από πλευράς δανειστών αθέτηση, δεν θα μείνει αναπάντητη και οι δανειστές θα ξέρουν πως θα πρέπει να κάνουν τα κουμάντα τους με τα ομόλογά τους...»

Ο κ. Τσίπρας τοποθέτησε τα παραπάνω, στο πλαίσιο μιας ανάλυσης που θέλει την κρίση πανευρωπαϊκή, και την διαιώνισή της, επιλογή της Άγγελα Μέρκελ. «Η κα Μέρκελ θέλει την Ελλάδα αποικία χρέους - και τον ευρωπαϊκό Νότο, Ειδική Οικονομική Ζώνη φθηνής και ανασφάλιστης εργασίας» υποστήριξε. «Οι πάντες καταλαβαίνουν πως το ευρωπαϊκό μνημονιακό πείραμα δεν βγαίνει - με εξαίρεση την κα Μέρκελ και την τρικομματική κυβέρνηση, που τηρεί την στρατηγική του καλού και υπάκουου μαθητή».

Η τακτική αυτή της κυβέρνησης, δεν αποδίδει. «Σκεφτήκατε πως «αφού είμαστε αδύναμοι, ας πάμε πλάι στον ισχυρό για να έχουμε την εύνοιά του, να ζητήσουμε άφεση αμαρτιών και να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο να φτιαχτεί άξονας των χωρών του Νότου». Δεν καταλάβατε, πως ακόμα και αν σας αγαπούσε η κα Μέρκελ, δεν θα μπορούσε να κάνει για σας κάτι, που δεν θα ζήταγε η καταρρέουσα Ισπανία και η Ιταλία που έχει χρέος 2 τρισεκ. ευρώ. Τώρα ο καλός ο μαθητής, δεν παίρνει τη βάση. Την δόση δεν φαίνεται πως θα την πάρουμε…».

Ο κ. Τσίπρας, επισκόπησε στη συνέχεια τις δυσμενείς προβλέψεις που είχε διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς πριν αλλάξει στρατηγική - προβλέψεις που, όπως υπογράμμισε, επιβεβαιώνονται. Παρά ταύτα, η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια εκβιαστική τακτική απέναντι στην κοινωνία και την διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. «Απ' την συνέντευξή μου στην γερμανική εφημερίδα, δεν σας ενόχλησε που αντιταχθήκαμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Σας ενόχλησε που είπα στο γερμανικό κοινό την αλήθεια - πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει, και πως το πλιάτσικο θα αποτραπεί» ανέφερε.

«Πριν 5 μήνες, καταφέρατε «στο παρά πέντε» να αποσοβήσετε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά, δεν θα έρθει με οριακή πλειοψηφία, ούτε ως άθροισμα συνιστωσών, αλλά ως κορμός της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Ακόμα και αν αναδιατάξετε την ΝΔ παίρνοντας μέρος του ΠΑΣΟΚ, δεν σώζεται η παρτίδα. Το έχουν καταλάβει και οι πιστωτές σας και προσπαθούν να περάσουν ό,τι περισσότερο μπορούν, για να καταστήσουν δυσχερέστερη την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ. Μάταιος ο κόπος. Η λαϊκή αξίωση για ανατροπή θα γίνει ποτάμι που θα ματαιώσει τα σχέδιά τους. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θα δώσει λύση κυριαρχίας και αξιοπρέπειας για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βενιζέλος: Δεν είστε καν της μόδας

Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη δική του ομιλία έστρεψε τα πυρά του στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι η εκλογική έφοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του «δήθεν αριστερού συντηρητισμού» απέτυχαν τον Ιούνιο: «Δεν είστε καν της μόδας. Τώρα είναι η Χρυσή Αυγή», επεσήμανε και επιτέθηκε σε όσους επενδύουν «σε αδιέξοδη, ανεξέλεγκτη έκρηξη και στο χάος της χώρας», τονίζοντας ότι θα διαψευστούν.

«Η ψήφος στον κρατικό προϋπολογισμό επιβεβαιώνει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη τη κυβέρνηση. Δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να ολοκληρώσει την πολιτική διαπραγμάτευση για να φθάσουμε σε μια αξιόπιστη συμφωνία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επανέλαβε τα μηνύματα που έστειλε πριν λίγες μέρες, τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την Ευρώπη τονίζοντας ότι «περιθώρια καθυστερήσεων δεν υπάρχουν» και τόνισε ότι « αργός θάνατος της Ελλάδος είναι η οριστική διάλυση της Ευρώπης. Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Δεν μπορεί τίποτα άλλο από δημοσιονομικής πλευράς να κάνουμε».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και πάλι άμεση καθαρή πολιτική λύση από τους Ευρωπαίους που δεν θα επιτρέπει, είπε, παράταση της εκκρεμότητας.

«Ζητάμε άμεση εκταμίευση όλων των ποσών των 31,5 δισεκ. συν 5 δισεκ. συν 8 δισεκ. ευρώ. Ζητάμε διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους μέχρι η Ελλάδα να μπορέσει να ανακάμψει», σημείωσε.

Μηνύματα έστειλε και προς το εσωτερικό του κόμματος του τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είμαι απόλυτα απελευθερωμένος από οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Η επιλογή μου είναι εθνική. Αυτή θα κρατήσει όρθια την παράταξη. Είμαι ισχυρός και ως άτομο και ως ομάδα».

Κουβέλης: Το πρόγραμμα χρειάζεται αλλαγές

Την υπερψήφιση του προϋπολογισμού από τη ΔΗΜΑΡ προανήγγειλε κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, παρότι, όπως είπε, ο προϋπολογισμός αυτός εκφράζει μια συγκεκριμένη επιλογή για την σταθεροποίηση, που στηρίζεται «στον περιορισμό της εσωτερικής ζήτησης και κατανάλωσης, υπό καθεστώς λιτότητας, που έχει κυριαρχήσει στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης, περιορίζοντας το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος».

Ο κ. Κουβέλης δεσμεύθηκε ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα εργαστεί για τη βέλτιστη υλοποίησή του, μέσα και από συμπληρώσεις που θα γίνουν στη συνέχεια, ενώ επανέλαβε ότι η στάση του κόμματος στα εργασιακά παραμένει αναλλοίωτη:

«Η στάση μας στα εργασιακά παραμένει ίδια. Ο προϋπολογισμός προφανώς δεν περιλαμβάνει τα εργασιακά θέματα, παρά μόνο ως παράθεση του περιβάλλοντος στο οποίο θα υλοποιηθεί».

Ζήτησε τέλος αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής: «Είναι γνωστό ότι το πρόγραμμα προσαρμογής δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, όχι μόνο γιατί δεν προωθήθηκαν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά και γιατί είχε αρκετά προβληματικά στοιχεία στη δομή του. Το παραδέχονται όλοι (...) Το πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει. Η κυβέρνηση αλλά και ευρύτερο μπλοκ πολιτικών δυνάμεων πρέπει να συμβάλλουν στην προσπάθεια διεκδίκησης αλλαγών στο πρόγραμμα. Διεκδίκηση που θα είναι διαρκής και δύσκολη.

Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα τμήμα του λόμπι της δραχμής

«Το επικίνδυνο είναι στο βωμό της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην τρικομματική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα τμήμα του λαού να ταυτιστεί με ένα τμήμα των συμφερόντων της αστικής τάξης και να σηκώσει μια ξένη σημαία, τη σημαία ενός τμήματος της αστικής τάξης», σημείωσε από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Υποστήριξε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διευκολύνει το δανεισμό. «Μα είναι δυνατό όταν είσαι μέσα στην ΕΕ να έχεις ποτέ τη δυνατότητα της δημοσιονομικής ευελιξίας;», αναρωτήθηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ και κατήγγειλε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής. Διότι υπάρχουν συμφέροντα που θα ευνοηθούν με την επιστροφή στη δραχμή, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικά συμφέροντα που αναμένουν ότι θα κερδίσουν με τα κρουαζιερόπλοια από τον τουρισμό ή ενδεχομένως και ο κλάδος των κατασκευαστών, οι τσιμεντάδες που τους συμφέρει η επιστροφή στη δραχμή».

Εμείς προτείνουμε αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση, είπε ο κ. Παπαρήγα και χαρακτήρισε επικίνδυνες τις τοποθετήσεις που αναφέρονται στην αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας.

Μιχαλολιάκος: Στο δίλημμα «ευρώ ή Ελλάδα» ψηφίζουμε Ελλάδα

Την καταψήφιση του Προϋπολογισμού του 2013, όπως επίσης και των αμυντικών δαπανών, ως ανεπαρκών, ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Υποστήριξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κεφαλαίων που αφορούν διεθνείς συναλλαγές αφορούν κερδοσκοπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και όχι δραστηριότητες πραγματικής οικονομίας.

«Σας λένε, πως αν η Ελλάδα βγει απ' την ευρωζώνη, θα πληγεί με 17 τρις η παγκόσμια οικονομία. Πώς γίνεται αυτό; Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή: Τα κεφάλαια αυτά είναι μια φούσκα χωρίς σχέση με την πραγματική οικονομία. Και η Ελλάδα αν θέλει, κρατά την καρφίτσα για να την σκάσει. Το όπλο αυτό ωστόσο, δεν το χρησιμοποιούμε» παρατήρησε ο κος Μιχαλολιάκος. Στο ίδιο δε, πλαίσιο, υποστήριξε πως ο Αντώνης Σαμαράς «έχει στο αυριανό Eurogroup μια λαμπρή ευκαιρία: Να τους πει, «η μας δίνετε τη δόση, ή αύριο φεύγουμε και εσείς τρέχετε»...».

Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε πως θα έπρεπε να είχε ήδη τεθεί εκ μέρους της κυβέρνησης «κόκκινη γραμμή» απέναντι στην Τρόικα, σε ό,τι αφορά τους προϋπολογισμούς για την εθνική άμυνα και την δημόσια ασφάλεια. «Πρέπει να τους πείτε πως από πλευράς Τουρκίας έχουμε εν ισχύ casus belli, επιθετικότητα. Έχουμε το πρόβλημα δημόσιας τάξης από τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι είναι όντως πρόσφυγες των τυχοδιωκτικών πολέμων της Ουάσιγκτον και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι φταίει όμως η Ελλάδα για όλους αυτούς; Γιατί δεν μοιράζονται οι ευρωπαίοι εταίροι μας αυτό το πρόβλημα; Η εθνική άμυνα και η δημόσια τάξη θα έπρεπε να αποτελούν τις κόκκινες γραμμές του μνημονίου!» υποστήριξε.

«Εμείς στη Χρυσή Αυγή, είμαστε εθνικιστές, αντικαπιταλιστές και αντιμαρξιστές. Δηλώνουμε πως η Γερμανία σκάβει και η ίδια το λάκκο στον οποίο θα πέσει» παρατήρησε ο κος Μιχαλολιάκος. Ο γγ της Χρυσής Αυγής υποβάθμισε τον κίνδυνο από μια ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ: «Τι είναι η δραχμή και μιλάμε για «συμμορία της δραχμής»; Καταραμένη λέξη; 4.000 χρόνια εθνικής ιστορίας είχαμε χωρίς το ευρώ. Αν το δίλημμα είναι «ευρώ ή δραχμή» να το συζητήσουμε. Αν το δίλημμα είναι «ευρώ ή Ελλάδα», εμείς οι εθνικιστές είμαστε με την Ελλάδα.

Καμμένος: Προϋπολογισμός - Τιτανικός

Για προϋπολογισμό που προσομοιάζει με τον Τιτανικό και για πρωθυπουργό που θυμίζει τον καπετάνιο του, που όταν βυθιζόταν το καράβι αυτός έπαιζε μουσική, έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού 2013.

Ο κ. Καμμένος κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές που έχουν «καθαρό μέτωπο», δεν περιλαμβάνονται στις «μαύρες λίστες Λαγκάρντ» και δεν συναλλάχθηκαν στην υπόθεση των υποβρυχίων να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

«Όποιος θέλει να ακούει το ρέκβιεμ του θανάτου ας τον ψηφίσει, όποιος όμως θέλει ένα πρελούδιο μιας νέας συμφωνικής που θα βασίζεται στην παραγωγή κι όχι σε χρέη ας βροντοφωνάξει μαζί μας όχι», είπε και προσέθεσε: «Αρκετά πήρατε κύριοι. Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα που μπορεί να προχωρήσει με γεωστρατηγικές συμφωνίες εκτός από την μπότα της Γερμανίας και την πολιτική της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε».

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «παραμύθι» ότι η Ελλάδα αν δεν πάρει την δόση θα πτωχεύσει, ανέφερε ότι πρόκειται για εκβιασμό που ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί για να πείσει τους βουλευτές ενώ τόνισε πως η Ελλάδα έχει ελπίδα όσο υπάρχουν έλληνες που αρνούνται να υποταχθούν στα γερμανικά σχέδια.

Κάλεσε ακόμη τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν το χρέος είναι βιώσιμο, αν αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, και τι θα περιλαμβάνει το μνημόνιο που θα προκύψει μετά την έκθεση της τρόικας. Τον επέκρινε επίσης ότι κρύβεται για να μην απαντήσει. Επανέλαβε πάντως ότι η μόνη λύση για την χώρα μας είναι πολιτική λύση και μονομερή διαγραφή του χρέους και ζήτησε από τον πρωθυπουργό «αντί να κάνει τον κομματάρχη της Μέρκελ και τον βλαχοδήμαρχο του Σόιμπλε» να πάει στην Ουάσινγκτον, την Ρωσία, την Αγγλία, το Παρίσι, την Λισσαβώνα και να βρει στήριξη προς αυτή την κατεύθυνση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ