2012-11-12 08:48:04
Φωτογραφία για Ρέγκλινγκ: Ναι στο κούρεμα - Η Ελλάδα «ειδική περίπτωση»
Υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Βίνερ Τσάιτουνγκ, χαρακτηρίζοντας τη ως δικαιολογημένη. «Καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν χρειάζεται κούρεμα του χρέους, η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση» τόνισε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν είναι θέμα ρευστότητας αλλά πρόβλημα φερεγγυότητας.

Η προσαρμογή στην Ελλάδα θα ήταν, χωρίς το μηχανισμό διάσωσης, πολύ πιο βίαιη, υποστηρίζει

Ο κ. Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι με τους οικονομικούς πόρους από τον EFSF και ESM κερδίζεται χρόνος για την Ελλάδα και με τον τρόπο αυτό μπορεί να επιμηκυνθεί η διαδικασία προσαρμογής, που πρέπει ούτως ή άλλως να υπάρξει.

Ο επικεφαλής του ESM χαρακτήρισε δε, ως «ανόητο» τον ισχυρισμό ότι τα χρήματα δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ, τονίζοντας πως δεν καταβάλλονται χρήματα, αλλά δίνονται δάνεια τα οποία πρέπει να επιστραφούν και να εξυπηρετηθούν και βέβαια αναλαμβάνονται με τον τρόπο αυτό κίνδυνοι, που μερικές φορές μπορούν να κοστίζουν, ωστόσο μέχρι τώρα, αυτή η κρίση δεν έχει κοστίσει τίποτε ούτε στους Γερμανούς ούτε στους Αυστριακούς και ούτε σε κανέναν άλλο ευρωπαίο φορολογούμενο.


Σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, το εντελώς αντίθετο συμβαίνει, δηλαδή η Αυστρία και η Γερμανία, επωφελούνται από τα χαμηλά, λόγω κρίσης, επιτόκια στους ομολογιακούς τους τίτλους.

Εκτιμά επίσης ότι η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη για την Ευρώπη, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει σειρά προκλήσεων.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ