2012-11-12 09:34:19
Φωτογραφία για Πάτρα: Ξεσηκωμός ενάντια στις απολύσεις σε Δήμο και Περιφέρεια – Καθημερινές καταλήψεις στο Δημαρχείο από σήμερα
Η απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ και κατ’ επέκταση και των εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων, μπορεί να έληξε αλλά μόνο προσωρινά, μιας και σήμερα το πρωί στις 8.30, υπάλληλοι του Δήμου, καταλαμβάνουν το Δημαρχείο και το γραφείο προσωπικού, ακολουθώντας την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με ομόφωνη απόφασή της καλεί όλους τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι έτοιμοι να προστατεύσουμε κάθε συνάδελφο που κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Μόνο με ενότητα, αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα, θα καταφέρουμε να προστατέψουμε το δικαίωμα στη δουλειά. Θα γίνουμε ο «εφιάλτης τους» σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε Δήμο. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση εργαζομένου.

Στο πλαίσιο αυτό εστιάζουμε από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να μην αποσταλούν καταστάσεις και στοιχεία, συνεχίζοντας τις καταλήψεις ΟΛΩΝ των Δημαρχείων προχωρώντας σε αναστολή λειτουργίας των Γραφείων Προσωπικού (αποκλεισμός, καταλήψεις κ.λπ.).», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.


Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόλυση απειλούνται άμεσα 62 υπάλληλοι του Δήμου Πατρέων, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι ΄άλλοι που θα εμπίπτουν σε άλλες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. «Δεν κάνουμε πίσω, δεν σταματάμε τον αγώνα, απλά κάναμε μια υποχώρηση μπροστά στην υγεία των συμπολιτών μας» αναφέρει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Καθαριότητα κ. Ιατρού. Εξάλλου οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα με καθημερινές καταλήψεις του Δημαρχείου. Αύριο Τρίτη η ΠΟΕ – ΟΤΑ συμμετέχει στην πανελλαδική στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τέλος του ωραρίου, ενώ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου ημέρα Πανευρωπαϊκής Κινητοποίησης η ΠΟΕ ΟΤΑ συμμετέχει στη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε.. από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τέλος του ωραρίου.

Ξεσηκωμός και στην Περιφέρεια

Η είδηση περί επικείμενων απολύσεων (45 σε πρώτη φάση), αλλά και οι συνεχείς περικοπές των μισθών τους, που επιβάλλει η Τρόικα και η κυβέρνηση, έχουν προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους εργαζόμενους τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όσο και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Οι υπάλληλοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν από σήμερα σε δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά της Μνημονιακής πολιτικής.

Για το λόγο αυτό συγκαλούν στις 10 το πρωί της Δευτέρας, στο πρώην κτίριο της Νομαρχίας στην Πάτρα, Γενική Συνέλευση, όπου θα αποφασίσουν τους τρόπους αντίδρασης του κλάδου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης θα υπάρξει εισήγηση για καταλήψεις διαρκείας, τόσο στο κτίριο της Περιφέρειας, όσο και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Επιπλέον θα υπάρξει πρόταση για συντονισμό της δράσης τους με τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων.

Τουλάχιστον δέκα ημέρες για να σηκωθούν τα σκουπίδια

Οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητα έπιασαν δουλειά από χθες βράδυ αναφέρει ο κ. Ιατρού και εκτιμά ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δέκα μέρες για να σηκωθουν οι περίπου 2.000 τόνοι σκουπιδιών, με το δεδομένο ότι θα δουλέψουν υπερωριακά, στην περίπτωση που πληρωθούν.

Πηγή: Thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ