2012-11-12 09:30:07
Φωτογραφία για Τέλειο δέρμα και το χειμώνα!
Τους χειμερινούς μήνες η επιδερμίδα μας ταλαιπωρείται από το κρύο, αλλά και από την ξηρή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι εξαιτίας της θέρμανσης.

Γι'αυτό μην ξεχνάς ότι τώρα περισσότερο απο ποτέ το δέρμα σου χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση για να είναι πάντα λαμπερό! Διάβασε παρακάτω τον απόλυτο χειμερινό οδηγό επιβίωσης για υπέροχο δερματάκι!

Αλλεργίες: με ειδικές εξετάσεις, μπορείς να δεις αν είσαι αλλεργική σε κάποια τροφή, με αποτέλεσμα να έχει αρνητίκή επίδραση στο δέρμα σου.

Μπορείς να διατηρείς το δέρμασου τέλειο ακόμα και στα χιόνια!

Αντιηλιακή κρέμα: μην ξεχνάς την προστασία από τον ήλιο τον χειμώνα. Φρόντισε η κρέμα ημέρας να έχει πάντα υψηλό δείκτη προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Βιταμίνη Ε: απόφυγε τη σάουνα τους χειμερινούς μήνες και προτίμησε ένα ατμόλουτρο. Πριν από το αμόλουτρο άπλωσε στην επιδερμίδα σου μια λεπτή στρώση από έλαιο βιταμίνης Ε για να αποκτήσει μια λεία βελούδινη όψη.


Ενδυμασία: φόρα βαμβακερά ρούχα κοντά στο δέρμα. Απόφυγε να φοράς μάλλινα κατάσαρκα γιατί το μαλλί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.

Μακιγιάζ: φρόντισε να αγοράζεις καλλυντικά που να είναι πάντοτε δερματικά ελεγμένα και από μεγάλα καταστήματα ομορφιάς για πιο σίγουρο αποτέλεσμα.

Νερό: πίνε άφθονο νερό στη διάρκεια της ημέρας για να μην αφυδατωθεί η επιδερμίδα σου.

Περιποίηση άκρων: προσοχή στα άκρα. Περιποιήσου τα άκρα σου κάνοντας ένα ποδόλουτρο με ζεστό νερό, χυμό λεμονιού και έλαιο βιταμίνης Ε. Συμπλήρωσε τηνπεριποίησημε μια πλούσια θρεπτική κρέμα.

Πίλινγκ: προτίμησε τα ήπια πίλινγκ προσώπου και σώματος για να μην ερεθίσεις την επιδερμίδα σου.

Στρες: το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην αγχώνεσαι και να σκέφτεσαι θετικά. Πολλές από εμάς 'ξεσπάμε' τα άγχη και το στρες σε δερματικά προβλήματα.

Υγραντήρας: επανάφερε τη σωστή υγρασία στην ατμόσφαιρα του σπιτιού με έναν υγραντήρα. Θα ωφελήσει την επιδερμίδα, αλλά και το αναπνευστικό σου σύστημα.

Υδατική: ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις το σωστό επίπεδο υγρασίας του δέρματος είναι να χρησιμοποιείς μια πιο πλούσια υδατική κρέμα τον χειμώνα, την οποία θα απλώνεις τρεις φορές την ημέρα.

Ω-3: τους χειμερινούς μήνες φρόντισε να τρως άφθονα λιπαρά ψάρια που περιέχουν λιπαρά ωμέγα-3 και λιναρόσπορο, τροφές που αναζωογονούν την επιδερμίδα.
womenonly.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Πράσινες» ματιές σε Μπάτλερ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Πράσινες» ματιές σε Μπάτλερ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ