2012-11-12 10:37:03
Φωτογραφία για Στουρνάρας: Τυπώνοντας δραχμές δεν λύνεται το πρόβλημα
«Απόψε ψηφίζουμε προϋπολογισμό για να μηδενίσουμε το πρωτογενές έλλειμμα, για να αρχίσει να γίνεται βιώσιμο το χρέος και για να ανοίξει ο δρόμος της βιώσιμης... ανάπτυξης», σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού και διερωτήθηκε εάν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που προτείνει η κυβέρνηση.

«Κατηγορηματικά όχι. Οι εναλλακτικές προτάσεις, που διατυπώθηκαν, προτείνουν ένα ταξίδι στο άγνωστο. Στην ουσία, πολλές από τις προτάσεις αυτές οδηγούν σε άτακτη χρεοκοπία» απάντησε.

Ο κ. Στουρνάρας φάνηκε αισιόδοξος ότι τα 2/3 του δρόμου που απαιτείται για να αποκατασταθεί η δημοσιονομική τάξη έχει καλυφθεί ενώ αναφερόμενος στην επόμενη δόση εκτίμησε ότι αυτή «θα εκταμιευθεί το συντομότερο δυνατόν».

Στο σημείο αυτό επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Δεν μπορώ να καταλάβω την χαιρεκακία με την οποία η αντιπολίτευση μιλάει για υποτιθέμενη καθυστέρηση. Ικανοποιείται μήπως με την αγωνία του ελληνικού λαού»;

Και κατέληξε: «Τυπώνοντας δραχμές, πολλοί νομίζουν ότι λύνεται το πρόβλημα. Αυταπατώνται. Δεν μπορείς να πληρώσεις με δραχμές τις εισαγωγές βασικών αγαθών είτε αυτά είναι φάρμακα, είτε καύσιμα, είτε τρόφιμα. Επιπλέον είναι βέβαιο ότι η εκτύπωση δραχμής θα οδηγήσει σε υπερπληθωρισμό, σε δραματική υποτίμηση, σε χάος».
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ