2012-11-12 11:36:02
Φωτογραφία για O Σημίτης «αδειάζει» τον Παπανδρέου στο νέο του βιβλίο
Νέες φωτιές αναμένεται να ανάψει στο ΠΑΣΟΚ το καινούριο βιβλίο του Κώστα Σημίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται στις αιτίες του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα και σύμφωνα με την Real της Κυριακής ασκεί κριτική και στα πολιτικά πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Στο 600 σελίδων βιβλίο του που ονομάζεται "Ο εκτροχιασμός", ο Κώστας Σημίτης δίνει έμφαση στη διετία του Γιώργου Παπανδρεόυ τον οποίο κατηγορεί ότι έπασχε από "στρουθοκαμηλισμό".

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος βέβαια δεν είναι ο ίδιος άμοιρος ευθυνών, δεν αρκείται στην απλή παράθεση αριθμών και στοιχείων που δείχνουν πώς ξέφυγαν όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σχολιάζει, αναλύει, καταθέτει την άποψή του για το πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί η δίνη της οικονομικής κρίσης.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου αναφέρει χαρακτηριστικά «Ως πρωθυπουργός ήταν αμφίθυμος, για καιρό έμοιαζε να αρνείται την πραγματικότητα. Επί μήνες το κενό πολιτικής επιχειρήθηκε να καλυφθεί με δηλώσεις για τη διαφθορά. Χειρίστηκε την κρίση κυρίως ως επικοινωνιακό τέχνασμα. Η κυβέρνησή του απέτυχε να δρομολογήσει την πορεία προς την ανάκαμψη».


Επισημαίνει επιπλέον επισημαίνει πως "Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν προετοιμασμένο για να κυβερνήσει και προσθέτει "Ο προϋπολογισμός του 2010 θα αποτελούσε κατά την κυβέρνηση την απάντηση στο αίτημα για τη λήψη δραστικών μέτρων".

Δεν άφησε όμως ασχολίαστο ούτε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τον οποίο είπε «Το αίτημα της Μέρκελ προς τον Παπαδήμο να συμμετάσχει κι αυτός "εκτάκτως" στο Eurogroup της 17/2/2012 επιβεβαίωνε πως για τους Ευρωπαίους βάραινε το ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, δεν διέθετε οικονομική πείρα, δεν είχε προσαρμοσθεί στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και προκαλούσε τις αντιδράσεις ακόμα και όσων συμπαθούσαν την Ελλάδα.
newsbomb
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ