2012-11-12 11:46:04
Φωτογραφία για Ο Καναδάς αμφισβητεί τη νομιμότητα των εκλογών στην Ουκρανία
Δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση των τελικών αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών στην Ουκρανία, η καναδική κυβέρνηση εξέφρασε τη λύπη της, γι' αυτό που ...αποκάλεσε «έλλειψη διαφάνειας» στις εκλογές τις 28ης Οκτωβρίου.

«Ο Καναδάς είναι προβληματισμένος από την έλλειψη διαφάνειας, και την καθυστέρηση που χαρακτήρισε την καταμέτρηση των ψήφων», ανέφερε σε δήλωση του ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Τζον Μπάιαρντ. «Επιβεβαιώνονται οι εκθέσεις ότι οι βουλευτικές εκλογές στην Ουκρανία δεν ήταν νόμιμες και σύμφωνες με τις προσδοκίες του λαού της Ουκρανίας», ανέφερε το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στον Καναδά, ζει μεγάλη κοινότητα ουκρανικής καταγωγής πολιτών και η κυβέρνηση είχε στείλει περίπου 500 παρατηρητές, για να επιβλέψουν την εκλογική διαδικασία. Στις βουλευτικές εκλογές κέρδισε ο κυβερνητικός συνασπισμός του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς, αλλά χωρίς απόλυτη πλειοψηφία.

Οι εκλογές από πολλούς θεωρήθηκαν μη νόμιμες, καθώς υπήρξαν αναφορές για νοθεία και για εσκεμμένη αργή καταμέτρηση των ψήφων.

defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ