2012-11-12 13:11:04
Φωτογραφία για Ακόμα περιμένουν τα συνεργεία διάσωσης στη Μιανμάρ
Βοήθεια αναμένουν σήμερα τα θύματα του ισχυρού σεισμού στην Κεντρική Βιρμανία, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους ενώ οι τραυματίες είναι...δεκάδες, σύμφωνα με τον απολογισμό ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Ο σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής περίπου 100 χλμ. βόρεια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, του Μανταλάι. Ακολούθησαν πολλοί ισχυροί μετασεισμοί, που προκάλεσαν πανικό στους κατοίκους.

Σύμφωνα με κατοίκους των χωριών που επλήγησαν, μέχρι τώρα δεν έχει φτάσει στην περιοχή κάποιο συνεργείο διάσωσης. Η μη κυβερνητική οργάνωση Save The Children ανακοίνωσε πως οι νεκροί είναι δεκατρείς και οι τραυματίες που νοσηλεύονται ξεπερνούν τους 40. Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, επικαλούμενο τις βιρμανικές Αρχές, οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν καταγραφεί κατά μήκος του ποταμού Ιραουάντι.

Η Μιανμάρ πλήττεται συχνά από σεισμούς, ειδικά οι περιοχές κοντά στο ρήγμα του Σαγκαΐνγκ. Το 2011, μάλιστα, σεισμός κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη και το Λάος προκάλεσε τον θάνατο 75 ανθρώπων.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ