2012-11-12 15:00:48
Φωτογραφία για ΠΑΣΙΔΙΚ: Αίτημα για συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Παπαγεωργόπουλο
Προς Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλο Αθήνα, 12/11/2012

Θέμα : Αίτημα για συνάντηση

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Πρώτα απ’ όλα, σας ευχόμαστε υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας θα έπρεπε να λειτουργεί στη χώρα μας από πολλά χρόνια, όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες προηγμένες κοινωνίες. Δυστυχώς όμως και σ’ αυτήν την περίπτωση, όπως και σε πολλές άλλες, όλα έγιναν την τελευταία στιγμή, χωρίς εμπεριστατωμένη μελέτη, με πρόχειρο και ελλιπή σχεδιασμό και ακόμα πιο πρόχειρη εφαρμογή αυτού του σχεδίου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μία θετική και απαραίτητη ενέργεια, όπως ήταν η δημιουργία του Οργανισμού, κινδυνεύει να απαξιωθεί και να μετατραπεί σε άλλη μία υπηρεσία του δημοσίου τομέα, η οποία δημιουργεί μόνο ελλείμματα χωρίς να παράγει ουσιαστικό έργο.


Γι’ αυτό τον λόγο πιστεύουμε, ιδιαίτερα σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο που αναλαμβάνετε τα νέα σας καθήκοντα, ότι είναι απαραίτητο να έχετε τη μέγιστη δυνατή συνεργασία με τους προμηθευτές σας, παρόχους υπηρεσιών υγείας, για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις, που θα βελτιώσουν την λειτουργία του, θα εξορθολογίσουν τις δαπάνες του και θα προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του.

Μετά λοιπόν από ένα χρόνο λειτουργίας του Οργανισμού με αρκετά προβλήματα και ασταθή πορεία, θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο να γίνει ένας απολογισμός και του έργου του, αλλά και της μεταξύ μας σχέσης και να οργανώσουμε από κοινού την μετέπειτα πορεία του σε ότι αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας, για να μπορέσει ο Οργανισμός να γίνει: α) προσιτός, χρήσιμος και ωφέλιμος για τους ασφαλισμένους, β) διαφανής, συνεπής και λειτουργικός για τους συνεργαζόμενους με αυτόν παρόχους, γ) παραγωγικός, αποδοτικός και αποτελεσματικός για αυτόν τον ίδιο.

Κλείνοντας, είμαστε σίγουρα ότι γνωρίζετε πολύ καλά το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και επ’ αυτού θα πρέπει να έχουμε ένα ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο, άμεσα. Δυστυχώς η οικονομική μας κατάσταση είναι τραγική και δεν μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε για το μέλλον αφού δεν έχουμε εξασφαλίσει το παρόν, ενώ κάποια από τα μέλη μας έχουν ήδη διακόψει δραστηριότητα και αρκετά άλλα δεν θα καταφέρουν να διανύσουν το 2013.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Βουγιούκας     Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος        Βιοχημικός
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Κίνα έσωσε την ΒMW
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Κίνα "έσωσε" την ΒMW
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ