2012-11-12 15:01:02
Φωτογραφία για 8 κανόνες για να αγοράσεις τη σωστή κρέμα
Πριν επενδύσεις στα προϊόντα της καθημερινής σου φροντίδας, μάθε τα πρακτικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να κάνεις την καλύτερη επιλογή. Από τη Θάλεια Κεχρή. 

1ον Βάλε προτεραιότητες

Πριν επισκεφθείς ένα κατάστημα καλλυντικών, αποφάσισε πού θέλεις να ξοδέψεις τα χρήματά σου. Ανάλογα με την εποχή και τις ανάγκες σου, ενδέχεται να αλλάζουν οι προτεραιότητές σου. Το καλοκαίρι προέχει πάντα ένα καλό αντηλιακό, ενώ το χειμώνα πρέπει να δώσεις βάση στην ενυδάτωση ή στην αντιγήρανση. Οι κρέμες προηγμένης τεχνολογίας περιέχουν ακριβά συστατικά –όπως η ρετινόλη που καταπολεμά ρυτίδες και χαλάρωση– που όμως ανεβάζουν την τιμή τους. Αντίθετα, μπορείς να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα αγοράζοντας ένα πιο φθηνό προϊόν καθαρισμού ή απολέπισης, καλλυντικά που ξεβγάζονται και δεν επηρεάζουν τόσο την επιδερμίδα.

2ον Διάλεξε τη σωστή ώρα

Οι ημέρες προσφορών και εκπτώσεων στα μεγάλα καταστήματα καλλυντικών δεν είναι οι καλύτερες, αν θέλεις να ψωνίσεις με την ησυχία σου
. Για να επωφεληθείς από τις χαμηλότερες τιμές φρόντισε να έχεις κάνει ήδη την ερευνά σου -προτίμησε καθημερινές και μεσημεριανές ώρες, 3 με 5 το απόγευμα-, ώστε εκείνες τις ημέρες να κάνεις μόνο την αγορά. Αν συνηθίζεις να ψωνίζεις στο φαρμακείο, προτίμησε να πας το μεσημέρι, λίγο πριν κλείσει, ή αργά το απόγευμα, για να αποφύγεις όσους πηγαίνουν τα πρωινά για τα φάρμακά τους.

3ον Ζήτησε μια συμβουλή

Ειδικά στον ελληνικό χώρο ο θεσμός της αισθητικού-συμβούλου ομορφιάς είναι πολύ ισχυρός και δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις κάποια πρόθυμη να σε βοηθήσει. Ακόμη και αν έχεις πάει αποφασισμένη για το ποιο προϊόν θα πάρεις, είναι καλό να ακούσεις τη συμβουλή του ειδικού που είναι χρήσιμη και όχι δεσμευτική. Επίσης, μια σύμβουλος ομορφιάς μπορεί να σου δείξει πώς να χρησιμοποιείς ένα προϊόν, ώστε να έχει τα μέγιστα αποτελέσματα.

4ον Δοκίμασε πριν αγοράσεις

Πριν επιλέξεις την κρέμα σου, δοκίμασέ την στο χέρι σου, όχι για να δεις φυσικά τα αποτελέσματα, αλλά για να νιώσεις την υφή της και να μυρίσεις το άρωμα - σημαντικούς παράγοντες για την αγορά σου. Επιπλέον, μπορείς πάντα να ζητάς δείγματα για να κάνεις μια δοκιμή λίγων ημερών, ώστε να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς ή αλλεργίες, ειδικά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα.

5ον Προτίμησε επώνυμα

Οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών δεν είναι γνωστές μόνο επειδή διαφημίζονται, αλλά επειδή έχουν πίσω τους ερευνητικό έργο και επιστημονικό προσωπικό που παράγει προηγμένα και ασφαλή προϊόντα. Τα καλλυντικά προϊόντα μιας επώνυμης εταιρείας αναγράφουν πάντα τα συστατικά και τη σύνθεσή τους και περνούν από πολλούς ελέγχους, για να είσαι σίγουρη για το τι βάζεις στο πρόσωπό σου. Αν πάλι θέλεις να δοκιμάσεις κάποια νέα εταιρεία, μπορείς να ενημερωθείς από το διαδίκτυο ή από τα περιοδικά για τον τρόπο που λειτουργεί και τις αρχές που βασίζεται.

6ον Η συσκευασία μετράει

Κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές συνήθειες και αυτό ισχύει και για τα καλλυντικά. Η κρέμα σου μπορεί να είναι σε βαζάκι, σωληνάριο ή dispenser, αρκεί να σε βολεύει. Γεγονός είναι όμως ότι υπάρχουν ευαίσθητα συστατικά –όπως τα αντιοξειδωτικά– που χρειάζονται προστασία από τον αέρα και τον ήλιο και για αυτό είναι καλό να μην είναι σε βάζο.

7ον Μην είσαι ανυπόμονη

Ένα προϊόν φροντίδας πρέπει να χρησιμοποιείται τουλάχιστον 8 εβδομάδες για να αποδώσει τα μέγιστα. Μην εγκαταλείπεις την κρέμα σου ύστερα από 1-2 εβδομάδες μόνο και μόνο επειδή δεν βλέπεις τη βελτίωση που περίμενες στο δέρμα σου. Δώσε της χρόνο να δράσει και απόφυγε να αλλάζεις διαρκώς προϊόντα ελπίζοντας ότι θα βρεις κάτι θαυματουργό.

8ον Δώσε βάση στις ανάγκες σου

Πολλές γυναίκες αγοράζουν προϊόντα μόνο και μόνο επειδή τα πρότεινε μια φίλη ή διάβασαν κάπου για αυτά. Οι ανάγκες σου όμως είναι διαφορετικές από της φίλης σου, γι' αυτό και πρέπει πρώτα να τις εντοπίσεις και μετά να κάνεις τις επιλογές σου. Η ευαίσθητη επιδερμίδα, η λιπαρότητα, οι ρυτίδες, οι κηλίδες ή το αφυδατωμένο δέρμα χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση και δεν θα μείνεις ευχαριστημένη αν δεν βρεις το προϊόν που καλύπτει τη δική σου απαίτηση.

http://www.madamefigaro.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ