2012-11-12 15:21:10
Φωτογραφία για Συγκλονίζει ο θάνατος 4 νεογνών στο Παπαγεωργίου
Οι θάνατοι τεσσάρων νεογνών στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» άρχισαν να σημειώνονται από το περασμένο Σάββατο, γεγονός που ανησύχησε τους υπευθύνους του νοσοκομείου, έπειτα όμως από διαβεβαίωση της επιτροπής λοιμώξεων δεν αποφασίστηκε το κλείσιμο της μονάδας.

Στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» νοσηλεύονται συνολικά 30 νεογνά με αναπνευστικά προβλήματα λόγω πρόωρης γέννησης ή λοιμώξεις. Τα πάσχοντα μωρά μεταφέρονται στην κλινική από νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας.

Από τους υπεύθυνους αποφασίστηκε να μην κλείσει η μονάδα και στα 32 ακόμη νεογέννητα που νοσηλεύονται σε αυτήνθα χορηγηθεί προληπτικά αντιβίωση.

Ο θάνατος του τέταρτου μωρού αποδόθηκε αρχικά σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Ο θάνατος των νεογνών δεν οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη αλλά στα προβλήματα υγείας που είχαν τα βρέφη και εξαιτίας των οποίων είχαν μεταφερθεί στην κλινική.

«Οπως με διαβεβαίωσε η επιτροπή λοιμώξεων αλλά και ο διευθυντής της νεογνολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας, ο θάνατος των νεογνών δεν οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη αλλά σε σειρά προβλημάτων τα οποία οδήγησαν και στην εισαγωγή των νεογνών στην κλινική» είπε στο ΑΠΕ ο διευθυντής του νοσοκομείου Γιώργος Χριστόπουλος.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ