2012-11-12 16:17:04
Φωτογραφία για Θα έμπαινα με πρόεδρο τον Σαββίδη
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Λυσσαρίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου τοποθετήθηκε σχετικά με την επιλογή του να μη συμμετάσχει στη νέα διοίκηση του «δικεφάλου» αν δεν είναι ο Ιβάν Σαββίδης στη θέση του προέδρου. Ακόμη μίλησε για τη συμμετοχή Γκαγκάτση στον ΠΑΟΚ αλλά και το κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για το ρόλο που ήθελε να έχει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Στις συναντήσεις που είχαμε μου ζήτησε με επιμονή να συμμετάσχω στο διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στις κουβέντες μας θα μπορούσε να δώσει κανείς πολλές ερμηνείες, εμένα μου ζήτησε να είμαι στο νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Υπήρχε δική μου τοποθέτηση. Δεν αρνήθηκα τη συμμετοχή μου στο Δ.Σ. όμως πρότεινα στον κύριο Σαββίδη ένα διοικητικό μοντέλο που πιστεύω πως στη συγκεκριμένη συγκυρία ότι είναι το πιο αποτελεσματικό
. Σε αυτό το μοντέλο που πρότεινα τοποθετούσα στην κορυφή τον ίδιο τον κύριο Σαββίδη επιχειρηματολογώντας το γιατί. Να διευκρινίσω απολύτως ότι αυτό δε συνιστά καμία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Βρύζα η οποιουδήποτε άλλου πάρει τη θέση του προέδρου. Αυτός που θα είναι ο πρόεδρος χρειάζεται τη στήριξη και τις ευχές μας. Είναι συμβατή μια συμμετοχή μου με προϋπόθεση τη συμμετοχή του Σαββίδη στην κορυφή της πυραμίδας. Αυτό θα διασφάλιζε μια ενότητα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, θα εξέπεμπε μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις. Στο εσωτερικό της ποδοσφαιρικής οικογένειας της Ελλάδας και γενικότερα.»

Για τον κ.Γκαγκάτση και το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο νέο Δ.Σ. του ΠΑΟΚ:

«Δεν άφησα ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχω υπό τις οποιεσδήποτε προϋποθέσεις. Χωρίς να προσωποποιώ η σχέση μου με τον Γκαγκάτση, ακολουθήσαμε δυο διαφορετικούς δρόμους. Δεν θέλω να τον κρίνω, είχε τη δική του διαδρομή. Ακολουθούμε ασύμβατους δρόμους. Ο Σαββίδης έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του. Δεν παραγνωρίζω και εκτιμώ τη συνεισφορά του Γκαγκάτση την τριετία 1984-1987 όπου βρεθήκαμε μαζί στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας όπου η συνεισφορά του ήταν σημαντική για να οργανώσουμε το ποδόσφαιρο της Μακεδονίας. Από κει και πέρα ο καθένας ακολούθησε τον δικό του δρόμο.»

Για τις επιλογές του Ιβάν Σαββίδη:

«Ο κ. Σαββίδης μου έδωσε την εικόνα ενός πολύ συγκροτημένου ανθρώπου που έχει άποψη και φιλοσοφία για τον αθλητισμό. Τη φιλοσοφία που θα ασκήσει στη διοίκηση δεν μπορώ να τη γνωρίζω ούτε να την προδικάσω ή να την υποδείξω.

Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στο Σαββίδη το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του. Να στηρίξει ο καθένας με τον δικό του τρόπο την προσπάθεια και να μην ψάχνουμε τρόπο να ασκήσουμε κριτική. Ο Σαββίδης είναι θείο δώρο για τον ΠΑΟΚ, την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επιχειρεί να διαμορφώσει υγιείς συνθήκες για το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τις κουβέντες που έκανα μαζί του διαπίστωσα με χαρά πως θέλει να κάνει έναν ισχυρό ΠΑΟΚ και να εκπέμψει μήνυμα υγιούς ανταγωνισμού. Θα δώσει τις δυνάμεις του για κάτι τέτοιο.

Στην τελευταία μας κουβέντα έθεσα σαν μια προϋπόθεση συμβατότητας της δικής μου συμμετοχής, να είναι ο Σαββίδης στην κορυφή της πυραμίδας ο ίδιος επικαλέστηκε λόγους εργασίας κυρίως ότι δεν μπορεί.»

Για το αν μπορεί να γίνει η ομάδα του ΠΑΟΚ πρωταγωνίστρια σε Ελλάδα και Ευρώπη:

«Ναι το πιστεύω με τη δυναμική που έχει ο ΠΑΟΚ το πιστεύω. Θέλει κόπο, υπομονή και επιμονή. Χρειάζεται τη στήριξη του κόσμου και μπορεί να τα καταφέρει. Έχει τη δυναμική ο ΠΑΟΚ να γίνει ο ισχυρός πόλος στο ελληνικό ποδόσφαιρο.»

Για τη διαιτησία, το παρασκήνιο κλπ.:

«Με αυτό που εσείς χαρακτηρίζετε ρομαντισμό, στην πραγματικότητα υποκρύπτετε τη διάσταση της αφέλειας. Εγώ το θεωρώ υπέρτατο ρεαλισμό. Η φιλοσοφία της προηγούμενης δεκαετίας θεωρώ πως είναι η τρέχουσα σωστή για την επόμενη 5ετία. Από τους πολλούς που καταφέρονται δημόσια κατά του κατεστημένου είναι υπέρ αυτού. Έπρεπε πολύ νωρίτερα να αρχίσει η προσπάθεια ώστε να εκλείψει το παρασκήνιο. Αν μπορούσαν ο καθένας να προωθήσει τα του οίκου του και να έρθει με το πλήρωμα του χρόνου η πρώτη θέση μέσα από υγιή ανταγωνισμό, αυτό δεν εξασφαλίζει τη διάρκεια; Πρώτα απ? όλα να κάνει ισχυρή ποδοσφαιρική ομάδα. Να κερδίζει τις μάχες στο γήπεδο.»

Για την προϊστορία που υπάρχει με μεγάλα ονόματα παραγόντων σε ομάδες της πόλης:

«Αφέθηκαν δυο πολύ σημαντικές προσωπικότητες να φύγουν από τη Θεσσαλονίκη. Κοντομηνάς και Μυτιληναίος. Εγώ δε κατηγορώ τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή. Είναι λάθος προσανατολισμός να θελήσει ο ΠΑΟΚ να διεισδύσει στο παρασκήνιο και να ωφεληθεί γιατί θα ωφελείται πάντα λιγότερο από αυτούς που ωφελούνται χρόνια. Ελπίζω πως ο κ. Σαββίδης έχει τη οξυδέρκεια να αντιμετωπίσει το κατεστημένο με επιτυχία.»

Για το αν θα διεκδικήσει τη θέση του δημότη Θεσσαλονίκης:

«Καμία αρνητική παράμετρος δεν υπάρχει ώστε να αναλάβω τη θέση του δημότη Θεσσαλονίκης. Είναι θέμα του δήμου Θεσσαλονίκης. Όταν γίνει η διαδικασία ενδεχομένως να θέσω υποψηφιότητα. Δεν αρνήθηκα να συμμετάσχω στο Δ.Σ. του ΠΑΟΚ και μάλιστα με οποιαδήποτε ειδικότητα. Θα διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου.

Για το αν υπάρχει αυτή τη στιγμή προοπτική συμμετοχής του στο Δ.Σ. του ΠΑΟΚ:

«Προοπτική στην τρέχουσα συγκυρία υπήρχε αλλά ήταν απαραίτητος ο ορός για μένα να είναι πρόεδρος ο Σαββίδης. Τώρα το θέμα έκλεισε μελλοντικά αν προκύψει θα συζητήσουμε. Δεν διαπραγματεύτηκα ποτέ με τον κ Σαββίδη δε έβαλα ποτέ όρους ή δεσμεύσεις σε έναν άνθρωπο που έβαλε 10 εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ.»
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ