2012-03-23 05:00:07
Φωτογραφία για Διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόρριψη της «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης
Να τους χαίρεστε τους προοδευτικούληδες.... Θα είναι οι πρώτοι που οι πατριώτες πρέπει να εκτελούν όταν έλθει η ευλογημένη ώρα Όταν έρθει το "πλήρωμα του χρόνου" μάλλον θα πρέπει ν΄αρχίσουμε από "ελληνικά" κεφάλια. Οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι, οι Τούρκοι, οι Εβραίοι, .... ο φούφουτος, μπορούν να . περιμένουν. Αν δεν ξεκαθαρίσουμε πρώτα με τους πεμπτοφαλαγγίτες, είμαστε καταδικασμένοι. Προσωπικά, αν είχα να επιλέξω, θα προτιμούσα το κεφάλι του Ψαριανού απ΄το κεφάλι του Σόρρος... (Ι.Π)

Διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόρριψη της «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης από τον Άρειο Πάγο

Σοβαρά ερωτήματα και έντονο προβληματισμό για τις δυνατότητες των πολιτικών κομμάτων να αντιληφτούν ορισμένα λεπτά ζητήματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια προκαλεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία το ελληνικό πολιτικό κόμμα εκφράζει την ανησυχία του για την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της αίτησης της «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου. (http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=26351)


Η τοποθέτηση αυτή του ελληνικού πολιτικού κόμματος προκαλεί πολλά ερωτηματικά αφού ο ΣΥΡΙΖΑ παραγνωρίζει το γεγονός ότι σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης η μειονότητα στην Θράκη είναι θρησκευτική και μάλιστα μετά από πρόταση της Τουρκίας και όχι εθνική.

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αγνοεί την συστηματική προσπάθεια του τουρκικού κράτους, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και του τουρκικού παρακράτους για τον εκφοβισμό, εκβιασμό και χειραγώγησης της μειονότητας ώστε αυτή να δηλώνει εξ αναγκασμού τουρκική.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ένωση θα έπρεπε να αναγνωριστεί λόγω της δικαίωσής της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όμως το ελληνικό πολιτικό κόμμα παραγνωρίζει ότι η απόφαση αυτή δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα και επιπλέον δεν φαίνεται να εκτιμά ως απειλή την εκμετάλλευση αυτών των οργανώσεων από το τουρκικό κράτος για την πρόκληση τριβών μεταξύ της μειονότητας και του ελληνικού κράτους. Δυστυχώς η αξιοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την διεθνή κοινότητα και από αναθεωρητικά κράτη αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Δυστυχώς όπως φαίνεται τα μαθήματα του Κοσόβου, του Ιράκ, και άλλων περιοχών που στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκλήθηκαν πόλεμοι, διαλύθηκαν χώρες, αποσχίστηκαν επαρχίες με χιλιάδες νεκρούς, αλλά και η διχοτομική τουρκική πολιτική που εφαρμόστηκε στην Κύπρο στην δεκαετία του 1960 δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει τους ένθερμους υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε τελική ανάλυση αν κάποιος καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα της μειονότητας στην Θράκη σίγουρα δεν είναι το ελληνικό κράτος αλλα το τουρκικό που απαγορεύει με τα όργανα του στους Πομάκους να στείλουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία μέσω εκβιασμών και απειλών.

Είναι το τουρκικό κράτος που πληρώνει τις εφημερίδες για να επηρεάζουν την κοινή γνώμη της Θράκης είναι το τουρκικό κράτος που επηρεάζει τα εκλογικά αποτελέσματα στις εκλογές, είναι το τουρκικό κράτος που σπείρει τον εθνικισμό και την διχόνοια στην μειονότητα. Μία απλή επίσκεψη στην Θράκη θα μπορούσε να αποδείξει ποιος τελικά καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ποιος τρέχει στην Θράκη να τα δει αυτά ;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ