2012-11-12 17:55:05
Φωτογραφία για Σοβιετικοί πυρηνικοί φάροι εγκαταλειμμένοι στο έλεος του Θεού
Κατά την διάρκεια ύπαρξης της η Σοβιετική Ένωση σε μία προσπάθεια να καθοδηγήσει με ασφάλεια την πλεύση των εμπορικών της πλοίων μέσα από τις μεγάλες σε ...διάρκεια πολικές νύκτες και κατά όλο το μήκος της βόρειας ακτογραμμής της Ρωσίας, αποφάσισε να κατασκευάσει μία αλυσίδα από φάρους.

Οι Σοβιετικοί μηχανικοί για να προσφέρουν πλήρη αυτονομία στους φάρους αυτούς αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν και να εφαρμόσουν στον κάθε ένα από αυτούς μικρές μονάδες πυρηνικών αντιδραστήρων που μπορούσαν να παράγουν ενέργεια για μεγάλα χρονικά χωρίς την ανάγκη συνεχούς επιτήρησης.

Με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης αυτοί οι αυτόνομοι φάροι συνέχισαν να προσφέρουν για ακόμη λίγο χρονικό διάστημα τις υπηρεσίες τους, αλλά με το πέρας του χρόνου άρχισαν ένας-ένας να καταρρέουν και να βγαίνουν εκτός λειτουργίας. Σε αυτό βοήθησαν και οι συχνές επιδρομές από συλλέκτες παλαιών μετάλλων που προφανώς δεν γνώριζαν την επικινδυνότητα των πυρηνικών αποβλήτων που βρίσκονταν εκεί ή την αγνόησαν εντελώς.

Σήμερα οι φάροι αυτοί στέκουν ως μάρτυρες της κατάντιας τους και “προσφέρουν” με περίσσια προθυμία προς το περιβάλλον το ραδιενεργό φορτίο που κάποιος κάποτε τους φόρτωσε.
koukouva.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ