2012-11-12 18:01:30
Φωτογραφία για Όλι Ρεν: Η Ελλάδα κοντά στην εκταμίευση της δόσης
Σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ικανοποιημένη με την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013 από την ελληνική Βουλή. Μάλιστα τόνισε ότι η χθεσινή ψηφοφορία αποτελεί ένα, ακόμη, βήμα προς την αποδέσμευση της δανειακής βοήθειας.

«Η ψηφοφορία του προϋπολογισμού του 2013 αποτελούσε βασική προϋπόθεση για την έγκριση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, η οποία ικανοποιήθηκε», επισήμανε ο Σάιμον Ο' Κόνορ, υπογραμμίζοντας, πως μένει να εξεταστεί η τελική μορφή του προϋπολογισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιπλέον ο Σάιμον Ο' Κόνορ δήλωσε πως, στο σημερινό Eurogroup, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της τρόικας, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους, για την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.

Τέλος η τρόικα θα συμβάλει στη συζήτηση για άλλα εκκρεμή ζητήματα, ανέφερε ο Σάιμον Ο' Κόνορ, τα οποία αφορούν, κυρίως, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις ανάγκες μελλοντικής χρηματοδότησης της Ελλάδας.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ