2012-11-12 21:18:03
Φωτογραφία για Λ. Αυγενάκης: Τι θα γίνει με την χρηματοδότηση της πρότασης Green Points;
από το Γραφείο Τύπου

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα «της χρηματοδότησης πρότασης με ονομασία Green Points» μέσω της Κοινοβουλευτικής του παρέμβασης προς τον... Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Πριν μερικούς μήνες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της 3ης πρόσκλησης του προγράμματος Ελλάδα-Κύπρος. Στην αξιολόγηση αυτή για πρώτη φορά συμπεριλήφθη λίστα αναπληρωματικών έργων, γεγονός πολύ σημαντικό, καθώς εξασφαλίζει τη δυνατότητα αντικατάστασης, χωρίς καθυστέρηση όποιου έργου από τα εγκεκριμένα δεν καταφέρει να εξελιχθεί όπως έχει σχεδιαστεί. Με αυτό το δεδομένο θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στην πρόταση με κωδική ονομασία Green Points (Α.Π
. 1843/24-04-2012). Η περιβαλλοντική σημασία του έργου, που θα επιτρέψει τη δημιουργία των πρώτων ανοιχτών και άμεσα προσβάσιμων από τους πολίτες σημείων ανακύκλωσης στη χώρα (πράσινα σημεία, green points), όπως γίνεται αντιληπτό, είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Τονίζεται ότι στην πρόταση που σας υποβλήθηκε στα πλαίσια της παραπάνω δική σας πρόσκλησης, περιλαμβανόταν η δημιουργία ενός Πράσινου Σημείου στην πόλη του Ηρακλείου, όπου βρίσκεται σήμερα συγκεντρωμένο το 1/3 του πληθυσμού της Κρήτης και που εξυπηρετεί τουριστικά περί το 1.500.000 επισκεπτών ετησίως. Αυτό θα αποτελούσε και το πρώτο πράσινο σημείο για την Κρήτη».

Γι’ αυτούς τους λόγους, ο Βουλευτής Ηρακλείου ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει εάν προτίθεται να επανεξετάσει τη χρηματοδότηση της πρότασης με κωδική ονομασία «Green Points» στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ» 2007-2013.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
SLightEnhancerSearch: Cydia tweak free
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
SLightEnhancerSearch: Cydia tweak free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ