2012-11-12 22:32:02
Φωτογραφία για Μια άνεργη, κακοποιημένη μάνα, πουλάει όλα τα όργανά της για να ζήσει την κόρη της!
Συγκλονίζει και συγκινεί η ιστορία μιας άνεργης Ισπανίδας η οποία αποφάσισε να πουλήσει όσα όργανά της δεν είναι απολύτως απαραίτητα για τη ζωή της, προκειμένου να... μπορέσει να βρει μια αξιοπρεπή στέγη για την ίδια και την κόρη της.

"Αρχικά έβαλα προς πώληση ένα νεφρό, τώρα πουλάω επίσης τους κερατοειδείς, έναν πνεύμονα, ένα τμήμα από το ήπαρ μου... Πουλάω οποιοδήποτε όργανό μου σε όποιον

μπορεί να το πληρώσει και το κάνω γιατί, πολύ απλά, είμαι απελπισμένη", είπε η 44χρονη γυναίκα σε συνέντευξή της που μεταδόθηκε σήμερα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας El Mundo.

"Χρειάζομαι μια στέγη (...) για να φτιάξω ένα σπιτικό σε έναν αξιοπρεπή χώρο" πρόσθεσε, εξηγώντας ότι είναι άνεργη και ανάπηρη σε ποσοστό 66% επειδή ο άνδρας με τον οποίο συζούσε επί 18 χρόνια την κακοποιούσε. Ο ίδιος προσπαθεί τώρα να της κάνει έξωση από το σπίτι όπου ζει με την κόρη της.

"Έλαβα την ειδοποίηση της έξωσης. Δεν έχουμε οικογένεια, δεν ξέρουμε πού να πάμε", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γυναίκα πριν από δύο εβδομάδες έβαλε μια μικρή αγγελία στο διαδίκτυο αναζητώντας αγοραστές για τα όργανά της. "Δεν έχω άλλο τρόπο για να προσπαθήσω να σώσω τη ζωή μου και τη ζωή της κόρης μου. Αν στο χρόνο που μου μένει να ζήσω μπορώ να δώσω στην κόρη μου τη δύναμη που θα της επιτρέψει να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση, φυσικά θα πουλήσω τα όργανά μου", είπε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανταπόκριση από πιθανούς αγοραστές, όμως η γυναίκα έχει ήδη έρθει σε επαφή με έναν γιατρό στη Μελίλα (τον ισπανικό θύλακα στη βόρεια Αφρική) με την προοπτική της αφαίρεσης των οργάνων της.

Σύμφωνα με την El Mundo στην Ισπανία είναι πρακτικά αδύνατον να γίνει μεταμόσχευση χωρίς να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές. Σε μια τέτοια περίπτωση, η 44χρονη κινδυνεύει να τιμωρηθεί με κάθειρξη 12 ετών για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων.
star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ