2012-03-23 06:45:05
Φωτογραφία για Στην Κωνσταντινούπολη με τον Ερντογάν ο Γιώργος
Κουράστηκε ως …απλός βουλευτής στην Αθήνα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και πήγε στην Κωνσταντινούπολη όπου είχε συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν.: « Είμαι πιο ελεύθερος τώρα. Δεν έχω άγχος.Έχω να κάνω ακόμη πολλά. Νιώθω πιο ελεύθερος» φέρεται να είπε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση τους.

Ο κ.Γ.Παπανδρέου επισκέφθηκε τον. τούρκο πρωθυπουργό στο γραφείο του στην περιοχή Ντολμάμπαχτσε για μια ώρα. Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας μας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη καθώς ο ίδιος παραμένει πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.Η επίσκεψη του γίνεται για να προεδρεύσει της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον αραβικό κόσμο,υπό την αιγίδα του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης CHP της Τουρκίας . Θα είναι η δεύτερη φορά που θα συνεδριάσει η Επιτροπή, η οποία είχε συνεδριάσει για πρώτη φορά πριν από λίγους μήνες στο Ηράκλειο της Κρήτης


»Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου και διευκρίνισε ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο και ιδιαίτερα στη Συρία, αλλά και το Κυπριακό, το θέμα της υφαλοκρηπίδας και την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τα τελευταία 10 χρόνια, «από την οικονομία μέχρι τον τουρισμό», όπως χαρακτηριστικά είπε. Σημείωσε πάντως με έμφαση ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και προβλήματα», όπως στα θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. «Πρέπει να αναπτυχθούν μεγαλύτερες πρωτοβουλίες και από τις δυο πλευρές», είπε.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι κατά τις συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό αναφέρθηκαν και στο θέμα της Οικουμενικότητας του Πατριαρχείου.

Η συνάντηση ήταν σε εγκάρδιο κλίμα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός συνόδευσε τον κ. Παπανδρέου μέχρι το αυτοκίνητό του.

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Φανάρι και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.Στην Σύνοδο της ΣΔ θα λάβει μέρος επίσης, ο ΓΓ κ. Λούις Αγιάλα , ο Αρχηγός του CHP κ. Κιλιτσντάρογλου και εκπρόσωποι των προοδευτικών σοσιαλδημοκρατικών κινημάτων ανά τον κόσμο.

Λέτε να κάνει …κανό στον Βόσπορο σε κάποιο διάλειμα;

http://www.prionokordela.gr/e
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ