2012-11-13 01:00:20
Φωτογραφία για όλα τάχει η Μαριορή, ο φερετζές της λείπει…
Βρε την κυρία Ρεπούση ! Εκεί που λέγαμε να ξεχάσουμε τις ανιστόρητες τοποθετήσεις της για το “συνωστισμό”, να τη πάλι να προκαλεί και να αποκαλεί όσους διαφωνούν μαζί της πως είναι αδιάβαστοι.

Εγώ κυρία μου μεγάλωσα σε προσφυγικό συνοικισμό της Χαλκίδας, η μητέρα μου ήταν από τις αρχαίες Κυδωνίες, (αν δε γνωρίζεις το αρχαίο της όνομα, θα πρέπει να ξέρεις το Τούρκικο και είναι το Αϊβαλί).

Έζησα λοιπόν ανάμεσα σε ανθρώπους που είχαν να διηγηθούν με τρόμο στα μάτια το τι είχαν τραβήξει στο φευγιό τους κι ας είχαν περάσει δεκαπέντε και είκοσι χρόνια .

Να σου διηγούνται οι γυναίκες, όσες γλυτώσανε, το τι φρικαλεότητες είδαν τα μάτια τους και από τους άντρες όσοι γλυτώσανε από τα αμελέ ταμπουρού, θα σου σηκωνόταν η τρίχα από τη φρίκη.

Μερικές από αυτές τις ιστορίες τις περιγράφω στο βιβλίο μου “σβουρλάκι’ και επειδή εγώ δεν είμαι διάσημος ενδέχεται να μην το έχεις διαβάσει.


Δεν μπορεί όμως να μη έχεις διαβάσει τα “Ματωμένα χώματα” που έχει γράψει η Διδώ Σωτηρίου, να μη διάβασες το βιβλίο του Γιάννη Καψή “1922 η μαύρη βίβλος”, το βιβλίο του Αμερικανού πρέσβη στη Σμύρνη GeorgeHorton” Η μάστιγα της Ασίας” ή “το γεφύρι του Δρίνου” του Άντριτς.

Μα δεν έχεις διαβάσει ούτε και το βιβλίο του Αρμένη Πίτερ Μπαλακιάν “Το μαύρο σκυλί της μοίρας”;

Τότε τι έχεις διαβάσει κ. Ρεπούση;

Θα μου απαντήσεις ίσως πως δεν είσαι υποχρεωμένη να διαβάζεις τα βιβλία που διαβάζω εγώ. Ίσως να έχεις δίκιο, γιατί τέτοια βιβλία μόνο άνθρωποι με Ελληνική συνείδηση τα διαβάζουν.

Πες μου όμως, εσύ ποιά βιβλία διάβασες για να γράψεις στην ιστορία της ΣΤ΄ τάξεως του Δημοτικού πως υπήρξε μόνο συνωστισμός και έφτασες στο σημείο να αποκαλέσεις αδιάβαστους όλους τους Έλληνες που έχουν διαφορετικές απόψεις από εσένα;

Εγώ πάντως εκτός από το δικό σου βιβλίο που προανέφερα, δεν έχω βρεί κανένα άλλο να λέει τέτοια πράματα, εκτός αν είναι κανένα βιβλίο γραμμένο στα Τούρκικα.

Προφανώς από εκεί θα ξεσήκωσες τα περί συνωστισμού.

Όπως θα παρατήρησες, δε σε κατηγορώ πως διαπνέεσαι από ανθελληνικά αισθήματα, αν και αυτά που γράφεις και οι τοποθετήσεις σου γύρω από την καταστροφή του Ελληνισμού,δίνουν στον καθένα το δικαίωμα να σκεφτεί κάτι τέτοιο.

Στο χέρι σου είναι να αποδείξεις πως έχει άδικο όποιος σε θεωρεί πέμπτη φάλαγγα .

ΟHortonγράφει για τη Σμύρνη κάπου στο βιβλίο του:

” Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας στην εξέλιξη της δάντειας αυτής τραγωδίας που όμοιά της δύσκολα θα βρεθεί στην παγκόσμια ιστορία”.

Και πάρα κάτω γράφει πως:

“διαπράχτηκαν από τους Τούρκους κολοσσιαία εγκλήματα κατά του ανθρώπινου γένους”

Εσείς τι απαντάτε στον αυτόπτη μάρτυρα κ. Ρεπούση;

Θεόφιλος Αιγινήτης Ζωγράφος-Συγγραφέας 
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ