2012-11-13 01:08:13
Φωτογραφία για Δεν υπήρξε συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. 

Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρός του, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, μεταξύ άλλων είπε ότι αναγνωρίζονται οι σημαντικές προσπάθειες των ελλήνων πολιτών, αλλά δεν έδωσε στίγμα για οριστικές αποφάσεις όσον αφορά την Ελλάδα, ανανεώνοντας το "ραντεβού" για τις 20 Νοεμβρίου, σε νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως είπε ο επικεφαλής του Eurogroup ελπίζει ότι με την ευκαιρία της νέας συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, χρήματα που Αθήνα αναμένει από τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εγκρίνουν τα τελευταία εναπομείναντα προαπαιτούμενα. Η επόμενη σύσκεψη του Eurogroup θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου, ενώ στο μεταξύ θα εξεταστεί το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους με ορίζοντα δεκαετίας.


Σημαντική η πρόοδος που σημείωσε το ελληνικό κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός, ανέφερε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, καθώς και ότι «εργαζόμαστε εντατικά για να ολοκληρώσουμε την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους έως τις 20 Νοεμβρίου», ενώ η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους θα συζητηθεί πάλι μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς και ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι όλες οι προηγούμενες ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί.
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ