2012-11-13 01:22:22
Φωτογραφία για Σκότωσε την οικιακή βοηθό της γιατί ήταν τεμπέλα
Μία γυναίκα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βασάνισε μέχρι θανάτου την οικιακή βοηθό της από την Αιθιοπία, την οποία κατηγορούσε ότι... είναι «τεμπέλα», χτυπώντας την με ένα καλώδιο, ρίχνοντας στο σώμα της βραστό νερό και τρίβοντας στα μάτια της πιπέρι, όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο τοπική εφημερίδα.

Η γυναίκα, που παρουσιάστηκε χθες Κυριακή ενώπιον δικαστηρίου του Αμπού Ντάμπι, παραδέχθηκε ότι βασάνιζε την οικιακή της βοηθό, αλλά αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να την σκοτώσει, σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα The Νational.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ότι χτύπησε την οικιακή βοηθό με ένα καλώδιο δέκα ημέρες πριν τον θάνατό της «επειδή ήταν τεμπέλα».

Ένα από τα παιδιά της γυναίκας ειδοποίησε την αστυνομία για τον θάνατο της οικιακής βοηθού. Το ίδιο δήλωσε ότι η μητέρα του βασάνιζε καθημερινά την οικιακή βοηθό από τότε που την προσέλαβε στη διάρκεια του Ραμαζανιού, τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο.


Σύμφωνα με τα συμπεράσματα ενός γιατρού, τον οποίο επικαλείται η The National, η οικιακή βοηθός πέθανε εξαιτίας των εγκαυμάτων που έφερε στο σώμα της, ενώ τα μάτια της είχαν σημάδια αιμορραγίας από βασανισμό στον οποίο υπεβλήθη το θύμα επανειλημμένα.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν συχνά την κακοποίηση, ακόμη και τα βασανιστήρια, στην οποία υποβάλλονται πολλοί μετανάστες, κυρίως από την Ασία, στις μοναρχίες του Κόλπου.

Το 2010, μια Κουβετιανή είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη επειδή είχε αφήσει την ασιατικής καταγωγής οικιακή βοηθό της να ψυχορραγεί επί δέκα ώρες αφού την χτύπησε βίαια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ