2012-11-13 07:00:12
Φωτογραφία για Σαμαράς: Προανήγγειλε συμψηφισμό χρεών δημοσίου με ιδιώτες
"Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε. Σειρά έχουν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η Ευρώπη", δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το τέλος της μαραθώνιας σύσκεψης στο υπουργείο Ανάπτυξης.Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εξελίξεις για την Ελλάδα θα είναι σε μία πολύ θετική κατεύθυνση, ενώ τόνισε ότι ''αυτό που με νοιάζει είναι πόσα χρήματα θα πάρουμε, πως αυτά θα διοχετευτούν στην αγορά και πως το κράτος θα σταματήσει να είναι άδικο με τους πολίτες".

Ο κ. Σαμαράς φέρεται να είπε ότι από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας, ''τώρα αρχίζει ο δρόμος για την ανάπτυξη και είναι η σειρά της Ευρώπης να κάνει τη δική της κίνηση''.

Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός έδωσε και μήνυμα στο εσωτερικό επισημαίνοντας ότι "θα πρέπει να γίνουμε οι ίδιοι παράδειγμα εργατικότητας από εδώ και στο εξής".

"Δεν υπάρχουν ούτε αργίες, ούτε Σαββατοκύριακα. Πρέπει να είμαστε εργατικοί και να παράγουμε έργο", υπογράμμισε.


Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε συμψηφισμό χρεών του δημοσίου με τους ιδιώτες, καθώς, όπως είπε, ''δε θέλουμε ένα κράτος ανέντιμο''.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι για να επιτευχθεί ανάπτυξη, θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός ''χωρίς γραφειοκρατία, καθυστερήσεις και επικαλύψεις''.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Αθ.Σκορδάς, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ.Τσαυτάρης και ο αναπληρωτής υπουργός Μ.Χαρακόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευ.Λιβιεράτος και ο υφυπουργός Ασ.Παπαγεωργίου, ο υπουργός Επικρατείας Δ.Σταμάτης, και ο υπουργός Ναυτιλίας Κ.Μουσουρούλης.

Θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη σε δέκα μέρες για να διαφανεί η πρόοδος στα θέματα που συζητήθηκαν.

Δείτε το σχετικό βίντεο με την ομιλία του εδώ
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ