2012-11-13 08:12:07
Φωτογραφία για Οι πιο στιλάτες πρώτες κυρίες της Αμερικής
Αν και συνηθίζεται ο Πρόεδρος να λαμβάνει όλη την προσοχή η Πρώτη Κυρία κλέβει συνήθως την καρδιά του Λευκού Οίκου μιας και όπως... και να το πάρουμε πάντα πίσω από έναν ισχυρό άντρα κρύβεται μία δυναμική γυναίκα.

Κάνουμε, λοιπόν, μία μικρή αναδρομή- ίσως όχι τόσο μικρή στις πιο στιλάτες Πρώτες Κυρίες των Η.Π.Α., με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στην Αμερική.

Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis (1961 – 1963)

Η πιο μοδάτη και chic απ' όλες όσες πέρασαν ποτέ, η γυναίκα που άφησε το σημάδι της όχι μόνο στο Λευκό Οίκο αλλά και στον κόσμο της μόδας γενικότερα δεν ήταν άλλη από την Jackie O. Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα style icons όλων των εποχών με τη μεγαλύτερη επιρροή, η οποία κατάφερνε να αναδεικύει κάθε επιλογή της σε trend. Από μικροσκοπικά καπελάκια μέχρι τα oversized γυαλιά γινόταν σάλος. Αναδείχτηκε μάλιστα και η πιο καλοντυμένη γυναίκα στον κόσμο στο Hall of Fame το 1965.


Michelle LaVaughn Robinson Obama (2009 – )

Δεύτερη σε κατάταξη είναι η νικήτρια των εκλογών, ακολουθώντας το παράδειγμα της Jackie O με απλότητα δίπλα στον σύζυγό της Barack. Η Mrs. O χάραξε με αξιοπρέπεια και στυλ τοδικό της όνομα στην εν λογω λίστα ανάμεσα σε σημαντικές προσωπικότητες καταφέρνοντας να δείχνει υπέροχη και chic ανακατεύοντας οικονομικά κομμάτια με designer ρούχα!

Nancy Davis Reagan (1981 – 1989)

Πρώην σταρ του Hollywood , η Nan έδειξε ιδιαίτερη αγάπη σε designers όπως οι Oscar de la Renta, Bill Blass και ο ΈλληναςJames Galanos, που αναδείχτηκαν στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας από τις επιλογές της. Μάλιστα ο τελευταίος, ήταν υπέυθυνος για τις θρυλικές τουαλέτες της με έναν ώμο. Αναδείχτηκε η πιο καλοντυμένη γυναίκα του κόσμου στο Hall of Fame το1973 και έλαβε το βραβείο CFDA για το Έργο Ζωής το έτος 1989.

Dolley Payne Todd Madison (1809 – 1817)

Πηγαίνοντας πιο πίσω στο χρόνο βρίσκουμε μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπητές Πρώτες Κυρίες. Η Dolley ήταν πολύ συνεπαρμένη με τα κοινά και τόλμησε πρώτη να φορέσει μπλούζες, μάλιστα με αβυσσαλέο ντεκολτέ! κάτι που προκαλούσε αντιδράσεις στους συντηρητικούς Κουακέρους. Οι εφημερίδες της Washington έγραψαν: Η Mrs. Madison, μοιάζει με Βασίλισσα. Θα ήταν αδύνατο να υπάρξει εμφάνιση πιο προσεγμένη και σωστή από τη δική της!

Frances Folsom Cleveland Preston (1893 – 1897)

Η νεότερη Πρώτη Κυρία μόλις στα 21, η Frances, θεωρούταν trendsetter κατά τις δύο συναπτές θητείες του συζύγου της. Οι γυναίκες του νεοσύστατου σχετικά Έθνους ακολουθούσαν το παράδειγμά της παρά της προσπάθειες της Χριστιανικής Ένωσης να της απαγορευεί να φοράει αμάνικα φορέματα!

Elizabeth Kortright Monroe (1817-1825)

Έχοντας ζήσει χρόνια στην ευρώπη όσο ο Πρόεδρος και σύζυγός της James εκτελούσε χρέη πρέσβη, η , Lizzy επιχείρησε να φέρει το εκλεπτυσμένο ευρωπαικό γούστο στην Washington. Δεν ήταν νέα για να περιγραφεί ως όμορφη όμως την θεωρούσαν όλοι γοητευτική και επιβλητική.

Harriet Rebecca Lane Johnston (1857 – 1861)

Η Hal Lane ήταν η μόνη Πρώτη Κυρία που δεν ήταν παντρεμένη με τον Πρόεδρο. Ήταν βασικά η ανηψιά του Προέδρου James Buchanan και κατείχε παρόλα αυτά τον τίτλο της Πρώτης Κυρίας ως μόνη συγγενής. Όλοι στην Αμερική είχαν ψύχωση με το στυλ της. Κατέβασε το ντεκολτέ 2.5 inches, κάτι ανήκουστο καθώς ίσα που κάλυπτε τα απαραίτητα και αντί να προκαλέσει σκάνδαλο έγινε τάση μέσα σε 3 ημέρες!

Elizabeth Ann Bloomer Warren Ford (1974 – 1977)

Αν και οι περισσότεροι την γνωρίσουν επειδή έχει την διασημότερη κλινική αποτοξίνωσης στην αμερική, η Betty Ford υπήρξε γνωστό μοντέλο και δασκάλα χορού πριν βρεθεί στο Λευκό Οίκο, φέρνοντας στυλ και θηλυκότητα στο χώρο.

Abigail Smith Adams (1797 – 1801)

Η Abby ήταν η πρώτη κυρία που έζησε ποτέ στο Λευκό Οίκο, εφόσον η προκάτοχός της και αμέσως επόμενη δεν πρόλαβε να τον δει τελειωμένο. Θεωρείται fashion icon πιο πολύ από τον εαυτό της. κατέβασε το κολάρο σε ανοιχτό χαμόγελο και επιθυμούσε να είναι εκείνη που θα φέρει το ντεκολτέ στη μόδα, όμως αυτό το κατάφερε η Dolley Madison...
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ