2012-11-13 08:12:10
Φωτογραφία για ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει στη Σύσκεψη των «Φίλων της Συνοχής», όπου συμμετέχουν 12 Πρωθυπουργοί.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει, μεταξύ άλλων, και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barosso, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy, με τους οποίους θα συζητήσει τις εξελίξεις γύρω από την κρίση χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το θέμα της Ελλάδας και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται ήδη οι υπουργοί οικονομικών και εργασίας, ενώ μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά θα συνταξιδεύει και ο υπουργός Ανάπτυξης. Η συμμετοχή των συγκεκριμένων υπουργών μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι καθώς και οι τρεις αποτελούν τον βασικό κορμό για την δημοσιονομική πορεία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να αναθεωρηθούν τα ποσά που είχαν προβλεφθεί για την Ελλάδα με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2008-2009 και να ληφθούν υπόψη -στην κατανομή που θα γίνει- τα νέα στοιχεία που προέκυψαν την τελευταία τριετία, με την ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει επαφές και με Πρωθυπουργούς άλλων χωρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ