2012-03-23 08:00:51
Φωτογραφία για Γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου σχεδιάζει η Άγκυρα
Στο πλαίσιο της λεγόμενης συμφωνίας που υπέγραψε πέρυσι η Τουρκία με το ψευδοκράτος οι γεωτρήσεις

Γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου σχεδιάζει η Άγκυρα περί τα μέσα Απριλίου μετά τις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Πίρι Ρέις βορειοδυτικά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών της Τουρκικής Ανωνύμου Εταιρείας Πετρελαίων Ομέρ Σαχίντουρκ, δήλωσε ότι η εταιρεία του θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου στο πλαίσιο της λεγόμενης συμφωνίας που υπέγραψε πέρυσι η Τουρκία με το ψευδοκράτος.

Ο Σαχίντουρκ πρόσθεσε μάλιστα πως έχουν ήδη μεταφερθεί στην περιοχή τα σχετικά μέσα. Η εταιρεία του, πρόσθεσε, αυτή την ώρα πραγματοποιεί έρευνες ανοιχτά της Αττάλειας, της Μερσίνας και του κόλπου της Αλεξανδρέττας.

Τέλος το στέλεχος της τουρκικής εταιρείας αναφέρθηκε και στο ερευνητικό σκάφος που έχει παραγγείλει η εταιρεία του, το οποίο θα είναι έτοιμο σε μετρικούς μήνες και θα έλκει την ονομασία του από τον πειρατή Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα («Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά»).

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας δήλωσε την Τετάρτη ότι το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Άμυνας και το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να πράξουν τις απαραίτητες ενέργειες και για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας με βάση τα όσα ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες, με αφορμή τον περίπλου του Πιρί Ρέις στο Αιγαίο.

http://www.skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ