2012-11-13 19:31:03
Φωτογραφία για Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Λευκωσίας-Τρόικας
Οι τεχνοκράτες της Τρόικας συνεχίζουν και σήμερα, Τρίτη, στη Λευκωσία τις διαβουλεύσεις για το κυπριακό μνημόνιο, με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας και άλλους αρμόδιους.

Οι διαβουλεύσεις εστιάζονται στα δημοσιονομικά και μακροοικονομικά θέματα, καθώς και σε ζητήματα αναδιάρθρωσης ημικρατικών οργανισμών. Συζητήσεις γίνονται και για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Επί τάπητος είναι το εποπτικό πλαίσιο, η δημιουργία κρατικής εταιρείας εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, η ρευστότητα και η διαφάνεια του χρηματοπιστωτικού τομέα και ο εσωτερικός έλεγχος των τραπεζών.

Το πρωί της Τετάρτης τα κλιμάκια της Τρόικας προβλέπεται ότι θα προβούν σε αξιολόγηση των στοιχείων από την έναρξη των επαφών τους στην Κύπρο την περασμένη Παρασκευή. Για αύριο το απόγευμα, είναι προγραμματισμένη η τρίτη συνάντηση της αρμόδιας υπουργικής επιτροπής για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας.


Η Κύπρος θα υπερβεί τις δυσκολίες, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Την ίδια ώρα, την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα η Κύπρος θα υπερβεί τις οικονομικές και τις εθνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος σήμερα γιορτάζει.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος έκανε τη διαπίστωση πως «ο λαός βρίσκεται για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, σε εγρήγορση εθνική» και αυτό, επισήμανε, «είναι καλό σημάδι».

Το πρωί τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία, αρχιερατικό συλλείτουργο, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος δέχθηκε τις ευχές των επισήμων, του κλήρου και του λαού στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής..

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Αγκάνθο τουιτάρει
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Αγκάνθο τουιτάρει
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ