2012-11-13 19:32:08
Φωτογραφία για 5 τρόποι για να οργανώσετε το playroom
Εύκολοι τρόποι για να είναι όλα σε τάξη.

Μπορεί να είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο μέσα στο σπίτι ή το παιδικό δωμάτιο. Όποιος κι αν είναι ο χώρος που παίζουν τα παιδιά σας, φροντίστε να είναι σωστά οργανωμένος και διακοσμημένος για να τα εμπνέει και να τους κεντρίζει το ενδιαφέρον. Η σωστή οργάνωση βέβαια δεν βοηθά μόνο τα παιδιά αλλά κι εσάς. Το κάθε πράγμα έχει τη δική του θέση έτσι τίποτα δεν χάνεται και μπορείτε πιο εύκολα να μαζέψετε το χάος που μένει στο τέλος της ημέρας.

Μάθετε μερικά tips για να το οργανώσετε σωστά:

1.  Βάλτε ταμπελάκια όπου μπορείτε. Είναι μία δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας και να τα βάλετε στο πνεύμα της τακτοποίησης. Επίσης, οι ταμπέλες θα βοηθήσουν τα παιδιά σας στην ανάγνωση.

2. Κρεμάστε στον τοίχο με έξυπνους τρόπους τις ζωγραφιές των παιδιών. Απ’ το να τις κρατάτε σε συρτάρια ή σε σωρούς πάνω στο γραφείο τους καλύτερα να στολίζουν το χώρο τους. Θα κάνει τα παιδιά σας περήφανα και το χώρο τους χαρούμενο.


3. Οργανώστε μία μικρή βιβλιοθήκη. Είναι σημαντικό να έχετε συγκεντρωμένα όλα τα παιδικά βιβλία μαζί, σε κουτιά, σε ράφια ή οπουδήποτε αλλού. Τα παιδιά θα καταλάβουν τη σημασία τους και επίσης δεν θα χάνονται μέσα στο σωρό με τα παιχνίδια.

4. Οργανώστε μία γωνιά για την γραφική ύλη. Μπορείτε να φτιάξετε διαφορετικές γωνίες για το κάθε παιδί. Χρησιμοποιήστε χρωματιστά ποτήρια για τις μπογιές, πολύχρωμα κουτιά για τις γόμες και τις ξύστρες. Κάντε το μαζί με τα παιδιά σας έτσι ώστε το καθένα να φτιάξει το δικό του χώρο όπως το θέλει.

5. Αποφύγετε να αποθηκεύετε όλα τα παιχνίδια σε μεγάλα κουτιά. Αυτό σχεδόν ποτέ δε βοηθάει και πάντα κάτι μένει έξω. Χωρίστε τα παιχνίδια σε κατηγορίες και αφιερώστε στην κάθε μία το δικό της χώρο στο δωμάτιο. Έτσι δεν θα χάνονται τα παιχνίδια, ούτε θα χαλάνε

 

 

 http://www.jenny.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ