2012-11-14 14:30:03
Φωτογραφία για Ηλεία: Αναβρασμός σε Πύργο και Αμαλιάδα για τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα
Από χθες (13/11) με τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τίθενται αυτοδικαίως σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ Η απόφαση αυτή θα ισχύει ανεξάρτητα από το πότε θα υπογραφούν τελικά οι διαπιστωτικές πράξεις, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός των δέκα προσεχών ημερών.

Σήμερα (14/11) οι εργαζόμενοι στις 10 το πρωί θα συνεδριάσουν εκτάκτως στο συνεδριακό κέντρο προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα απεργιακά τους βήματα.

Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων θα διαρκέσει ένα έτος, θα καταβάλλεται το 75% του μισθού τους και στην περίπτωση που δεν μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα απολύονται.

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα-Διαθεσιμότητα και αργία - κατάργηση θέσεων ΙΔΑΧ». Οι νέες ρυθμίσεις αναμορφώνουν θεσμούς του ισχύοντος Υπαλληλικού Κώδικα και του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων. Ειδικότερα:


- Εισάγεται ένα νέο, ευέλικτο και λειτουργικό πλαίσιο κινητικότητας, το οποίο διευκολύνει τη μετακίνηση προσωπικού σε όλο το εύρος του δημόσιου τομέα, με σκοπό την κάλυψη των μεταβαλλόμενων αναγκών των υπηρεσιών και την αξιοποίηση του προσωπικού με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του.

- Εκσυγχρονίζεται ο θεσμός της διαθεσιμότητας, ο οποίος πλέον παρέχει ευρύτερες δυνατότητες αξιοποίησης του προσωπικού που υπηρετούσε σε θέσεις που καταργούνται. Το προσωπικό αυτό μπορεί να μετατάσσεται, να μεταφέρεται ή να μετακινείται προσωρινά ή να υπάγεται σε προγράμματα επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης

- Ενισχύεται ο θεσμός της αργίας, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση απομάκρυνση από την υπηρεσία όσων υπαλλήλων διώκονται ή τιμωρούνται για σοβαρά ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα και να προστατεύεται το συμφέρον και το κύρος της υπηρεσίας. Παράλληλα, διευρύνεται η προστασία του υπαλλήλου που τίθεται σε αργία.

- Καταργούνται ορισμένες θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε κλάδους και ειδικότητες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες κρίνεται ότι δεν ανταποκρίνονται στις λειτουργικές ανάγκες των συγκεκριμένων φορέων. Οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε θέσεις που καταργούνται μπορούν να αξιοποιηθούν σε άλλους φορείς, όπου και παρουσιάζονται ελλείψεις σε προσωπικό».

Αμαλιάδα: «Άρχισαν τα όργανα» και στον δήμο Ήλιδας!

Σε κατάσταση «συναγερμού» βρίσκεται από την Τρίτη το δημαρχείο της Αμαλιάδας, με την εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την διαθεσιμότητα των δημόσιων και δημοτικών υπαλλήλων και την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων, να δείχνει... την «έξοδο» σε δέκα υπαλλήλους του δήμου Ήλιδας!

Από χθες το μεσημέρι το γραφείο προσωπικού και όλες οι «νευραλγικές» υπηρεσίες του δήμου τελούν υπό κατάληψη, προκειμένου να μην προωθηθεί η λίστα με τα ονόματα στο υπουργείο, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης ανακοίνωσε στους εργαζομένους την απόφαση της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με την οποία κανένας δήμος δεν δέχεται να δώσει ονόματα στο υπουργείο!

Το γραφείο προσωπικού και όλες τις «νευραλγικές» υπηρεσίες του δήμου, από τις οποίες θα περάσουν τα έγγραφα της διαθεσιμότητας των συναδέλφων τους, κατέλαβαν το μεσημέρι της Τρίτης οι εργαζόμενοι του δήμου Ήλιδας, ενώ οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες.

Στην είσοδο του δημαρχείου αναρτήθηκε πανό, ενώ ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας εξέφρασε, από την πρώτη στιγμή, την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε απόλυση ή διαθεσιμότητα, αλλά και τη στήριξή του στους δέκα εργαζομένους που «φωτογραφίζει» η εγκύκλιος του Υπουργείου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων για την απόφαση της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με την οποία κανένας δήμος ή δήμαρχος δεν δέχεται να στείλει στο υπουργείο λίστα ονομάτων για διαθεσιμότητα, ενώ ανάλογη απόφαση αναμένεται να παρθεί, με παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, το βράδυ της Παρασκευής.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη...

Μετά το κύμα αντιδράσεων και την κινητοποίηση των υπαλλήλων της περιφέρειας και των δήμων συνεδριάζει εκτάκτως αύριο (15/11) στις 3 το μεσημέρι το Περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την εγκύκλιο που στάλθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπεύθυνοι για την υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης των απολύσεων είναι οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους τους.

patrisnews.com 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απίστευτο γκολ! (video)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απίστευτο γκολ! (video)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ