2012-03-23 09:47:38
Φωτογραφία για ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ!
Ο υποψήφιος βουλευτής τηςΝέας Δημοκρατίας Ιντρίς Αχμέτ έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα Μπιρλίκ, σχετικά μετην υποψηφιότητα του. Διαβάστε μερικά αποσπάσματα. Πως σχολιάζετε τη αναρρίχησητου Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ.; Στις εκλογές για τηνπροεδρία του κόμματος είχα στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη. Αλλά δυστυχώς δενεξελέγη και εγώ δεν αποχώρησα από το κόμμα •Ποια είναι η θέση τηςΝ.Δ. προς την μειονότητα, και θα υπάρξει κάποια αλλάγή με ττην προεδρία ΑντώνηΣαμαρά ;

Στο ερώτημα αυτό θέλω νααπαντήσω ως εξής. Μέχρι τώρα ποιο κόμμα έδωσε υπόσχεση στην μειονότητα μας καιτην τήρησε ; Κατά την γνώμη μου κανένα κόμμα δεν έκανε κάτι για την μειονότητα.Κατά την πρώτη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά εδώ στην συνάντηση που είχαμε μαζίτου του περιγράψαμε τα θέματα της μειονότητας και του είπαμε πως πρέπει ναλύθούνε. Μα έδωσε την υπόσχεση πως θα εργαστεί για αυτά τα θέματα.

•Κατά την γνώμη σας είναιδυνατόν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, που όλοι μας τον ξέρουμε για τηνρατσιστική του στάση, να υποχωρήσει προς την μειονότητα ;


Όλοι μας εδώ κάνουμεπολιτική και στην πολιτική πρέπει να υπάρχουν ανοίγματα. Πιστεύω πως ο ΑντώνηςΣαμαράς θα το πράξει. Διότι αν κοιτάξουμε την μητέρα πατρίδα μας την Τουρκία,βλέπουμε πως πραγματοποίησε αλλαγές σε πολλά θέματα και με πρώτα τα θέματα τωνμειονοτήτων πήρε σημαντικές αποφάσεις. Και εγώ πιστεύω πως και στην πατρίδα μαςτην Ελλάδα έχει έρθει το τέλος, όποιο κόμμα και να έρθει στην εξουσία είναιυποχρεωμένο να κάνει αυτά τα βήματα. Δεν θα πρέπει να αρνούνται την τουρκικήμας ταυτότητα.

•Η Ν.Δ. σας έκανε πρότασηή εσείς μόνος σας προταθήκατε για βουλευτής ;

Εγώ ταυτόχρονα είμαι ομόνος Τούρκος αιρετός στην νομαρχιακή οργάνωση της Ν.Δ. Τις προηγούμενες μέρεςο πρόεδρος της νομαρχιακής Κώστας Ναλμπάντης μου πρότεινε να γίνω αντιπρόεδροςστην νομαρχιακή της Ν.Δ. στον νομό. Εγώ του είπα πως αυτή είναι μια καλήπρόταση αλλά ότι αυτό το θέμα πρέπει να το αξιολογήσω αφού συζητήσω με άλλουςφίλους.

Στις συγκεντρώσεις πουκάναμε θέσαμε τα μειονοτικά θέματα. Προσπαθήσαμε να βρούμε ποια είναι ταπροβλήματα της εδώ τουρκικής μας μειονότητας και το τι πρέπει να κάνουμε.Συζητήσαμε πρώτα το θέμα της εκπαίδευσης, των μουφτειών, τα βακούφια και έναάλλο επίσης σημαντικό θέμα, τα οικονομικά προβλήματα.Εδώ αφού μίλησαν όλοι οιάλλοι Τούρκοι φίλοι και όταν ήρθε η σειρά μου είπα πως η ανταλλαγή απόψεων πουέγινε εδώ ήταν πολύ καλή και ανέφερα πως σκέφτομαι να είμαι υποψήφιοςβουλευτής. Είπα πως εάν το κόμμα μου πει πως ¨Βρήκαμε καλύτερο ή πιο μορφωμένοαπό εσάς, κάνε βήμα πίσω¨εγώ είμαι έτοιμος να κάνω αυτήν τη θυσία και είμαιέτοιμος να στηρίξω τον άλλο υποψήφιο. Αυτό θέλω να το πω πάλι, πιστεύω πως θαυπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην οπτική γωνία της Ν.Δ. προς την μειονότητα.

Ξ Ε Φ Τ Ι Λ Α ! DimotikoSafari
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ