2012-03-23 12:01:03
Φωτογραφία για Η Ευρωπαία Επίτροπος για τη δράση για το κλίμα Connie Hedegaard επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ford Ευρώπης
Η Ευρωπαία Επίτροπος για τη Δράση για το Κλίμα Connie Hedegaard επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις παραγωγής της Ford Ευρώπης στην Κολωνία, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε την πρόοδό της στη μείωση των εκπομπών CO2 από το στόλο της.

Η Hedegaard περιηγήθηκε στο εργοστάσιο παραγωγής του Fiesta στο Niehl της Κολωνίας, όπου το προσεχές Fiesta ECOnetic Technology θα κατασκευάζεται τους επόμενους μήνες.

Η Επίτροπος οδήγησε επίσης τρία ‘πράσινα’ Focus: το καλύτερο στην κατηγορία...1.6 TDCi ECOnetic Technology, το 1.0 EcoBoost και το Focus Electric, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ford.

«Ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς που η Επίτροπος είχε την ευκαιρία να οδηγήσει αυτά τα αυτοκίνητα της Ford και να διαπιστώσει από πρώτο χέρι ότι οι χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές CO2 δεν περιορίζουν την οδηγική απόλαυση» δήλωσε η Barb Samardzich, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης.


«Εμείς στη Ford φροντίζουμε το βασικό DNA που κάνει τα αυτοκίνητά μας τόσο δημοφιλή να παραμένει ανεπηρέαστο καθώς προσπαθούμε να επεκτείνουμε τις δράσεις μας για τη μείωση του CO2», πρόσθεσε.

Η Ford ECOnetic Technology περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών μείωσης του CO2 μεταξύ των οποίων Auto-Start-Stop, Smart Regenerative Charging, Active Grille Shutter and Eco Mode.

Επίσης προσφέρει πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις, όπως ένα σύστημα αποθήκευσης NOx φτωχού μίγματος και έναν υδρόψυκτο εναλλάκτη αέρα (intercooler), που είναι σημαντικά για την επίτευξη κορυφαίων εκπομπών ρύπων.

Μέχρι το τέλος του 2012, τα μισά από όλα τα Ford, πάνω από 30 μοντέλα, θα φέρουν το σήμα ECOnetic Technology που χαρακτηρίζει τα καλύτερα αυτοκίνητα σε εκπομπές CO2 και απόδοση καυσίμου: το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί σε πάνω από τα δύο τρίτα το 2013.

«Μας χαροποιεί το γεγονός ότι η Ευρωπαία Επίτροπος για τη Δράση για το Κλίμα δείχνει τέτοιο ενεργό ενδιαφέρον για τις δραστηριότητές μας στην Ευρώπη» δήλωσε ο Dr Wolfgang Schneider, vice president legal, governmental & environmental affairs, Ford Ευρώπης.

«Η επιθετική στρατηγική μας για τις εκπομπές CO2 είναι αποτέλεσμα δέσμευσης της Ford να συμβάλλει με το δικό της τρόπο στη σταθεροποίηση του CO2 στα 450 ppm υποστηρίζοντας το στόχο μείωσης της παγκόσμιας θερμότητας κατά 2 βαθμούς που είναι ακρογωνιαίος λίθος της Ευρωπαϊκής πολιτικής για το κλίμα».

Το νέο Focus 1.0 EcoBoost παίζει ουσιαστικό ρόλο στη μείωση των εκπομπών CΟ2 από το στόλο μας, όπως συζήτησαν οι εκπρόσωποι της Ford με την Επίτροπo. Χρησιμοποιεί υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα και συνδυάζει εξαιρετικά επίπεδα CO2 με επιδόσεις που συνήθως προσφέρουν μεγαλύτεροι κινητήρες.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Α. Κανάκης είναι μόνος...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Α. Κανάκης είναι μόνος...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ