2012-03-23 12:45:06
Φωτογραφία για «Η Χρυσή Αυγή αποτελεί απειλή για την Ελλάδα»
Δριμύ «κατηγορώ» του Γ. Καρατζαφέρη κατά των εταιρειών δημοσκοπήσεωνΤην εκτίμηση ότι αυτές οι εκλογές θα γίνουν. υπό συνθήκες πόλωσης, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «XΡΗΜΑ plus», που δημοσιεύεται σήμερα.

 Ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε την πρότασή του για τηλεοπτική αναμέτρηση με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ αναφερόμενος στο κόμμα του κ. Καμμένου, τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», είπε ότι αφορά τον κ. Σαμαρά, και υποστήριξε ότι η «Χρυσή Αυγή» αποτελεί απειλή για την Ελλάδα.

 Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αφήνει ένα ενδεχόμενο παράτασης των εκλογών, γιατί, όπως λέει, δεν βλέπει «ζεστό» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, ενώ εκτιμά ότι εάν γίνουν οι εκλογές τώρα, υπάρχει φόβος -σύμφωνα με τον ίδιο- να εκφραστεί ο κόσμος καθοδηγούμενος από το θυμικό. «Είναι κακός σύντροφος ο θυμός. Γίνονται εγκλήματα με το θυμό και όταν αποκαθίσταται η ψυχική ηρεμία ο άλλος μετανιώνει.


Πρέπει πάση θυσία να μη δημιουργήσουμε τις συνθήκες όπου το θυμικό θα πρωταγωνιστήσει στην κάλπη. Θα είναι ολέθριο λάθος για την χώρα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.Παράλληλα, επισημαίνει πως το κλίμα στην κοινωνία είναι οξυμένο και παραπέμπει στους προπηλακισμούς κατά επισήμων στις παρελάσεις, ενώ εκφράζει φόβους και για χειρότερα.«Όταν πηγαίνουμε για εκλογές και σκεφτόμαστε αν θα γίνει παρέλαση, εθνική εορτή, σκεφτόμαστε τον εκ νέου προπηλακισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, φοβόμαστε τα γιαουρτώματα και τα ξεφωνητά, τότε πολύ φοβούμαι πως τα πράγματα ίσως οδηγήσουν σε σκηνές που δεν θα ήθελα να σκέφτομαι», αναφέρει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Κατηγορεί τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, με αφορμή τα ποσοστά που εμφανίζεται από τις έρευνες να έχει ο ΛΑΟΣ, και λέει ότι οι δημοσκοπήσεις «πληρώνονται από το γραφείο επικοινωνίας της τρόικας». «Υπάρχει μια εταιρεία επικοινωνίας που πληρώνει γραφίδες, μικρόφωνα και διαμορφωτές κοινής γνώμης για να στηρίζουν τις θέσεις τους» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος θεωρεί ότι είναι στόχος «του ΔΝΤ και των Γερμανών».

Εκτιμά ότι η ψήφος του στο πρώτο Μνημόνιο ήταν εθνική υποχρέωση, «γιατί οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν μπει απολύτως στη σκιά της κ. Μέρκελ», και είπε ότι άλλαξε στάση όταν είδε ότι τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο.Υποστήριξε ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος «γνωρίζουν ότι τα χέρια τους είναι δεμένα, από τη στιγμή που έχουν υπογράψει την επιστολή προς τη Λαγκάρντ» και εκτίμησε ότι δεν μπορούν να είναι πρωθυπουργοί.Αναφερόμενος στο εάν θα στηρίξει τον κ. Σαμαρά ή θα προτείνει μια λύση τύπου Παπαδήμου, η απάντησή του ήταν σαφής: «Ο παθός μαθός! Από τη στιγμή που είδα ότι τίποτα από αυτά που συμφωνήσαμε δεν υλοποίησαν, δε μπαίνω σε μία τέτοια περιπέτεια, ό,τι και να μου τάξουν». Ksipnistere
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τρόικα, η επιστροφή...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τρόικα, η επιστροφή...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ